Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. December 06. 14:59, csütörtök | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Újabb sikerek a kézipályán

Újabb sikerek a kézipályán

December elsején és másodikán a Kodály Zoltán Általános Iskola hatodik osztályos fiú kézilabda-csapata kétnapos tornán vett részt Zubriban, a festői szépségű cseh kisvárosban.

A 12 csapat részvételével megrendezett sportesemény rangját emeli, hogy a tavalyi szlovák bajnok (Tatran Presov) utánpótlás csapata mellett, a Dukla Praha feltörekvő tehetségei is eljöttek, nem is beszélve a helyiekről (Zubri), akik két csapattal is képviseltették magukat a tornán. A résztvevő csapatok három négyes csoportra osztva körmérkőzéseket játszottak, majd a csoportok első 2 helyezettje folytatta a felsőházban (1-6 helyért), illetve a 3-4. helyezettek a 7-12. helyekért küzdöttek.

A tatabányai csapat kiváló játékkal, a csoportjában mindenkit maga mögé utasítva került a felsőházba. Már a csoportmeccsek során is látszott, hogy a kifejezetten atletikus alkatú és jólképzett Tatran Presovval nagy derbit fognak játszani Horváth Árpád fiai. A legénység hihetetlen akaraterővel és szívvel küzdve, 2:2-es félidő után mindössze 1 góllal maradt alul a két fejjel magasabb szlovák srácok ellen. (5:6)
A lendület a folytatásban sem tört meg, a Dukla Praha gárdája ellen végig vezetve biztos győzelmet aratott a csapat, és jó érzés volt magyarként látni a kézilabdához értő külföldi publikum elismerő bólogatását, a szépen befejezett akciók és a fegyelmezett védekező munka láttán. A szombati utolsó mérkőzés a HC Julianov fiataljai ellen aztán igazi gálává alakult, sokat cserélve az összes játékos bemutatkozhatott, és igazi örömkézilabdát láthatott a szépszámú közönség.

A torna másnapján egy mérkőzés várt a kodályos fiúkra, a házigazda Zubri alakulata ellen, akik eddig meglehetősen rosszul muzsikáltak. Várható volt tehát, hogy a helyi közönség szűnni nem akaró bíztatása mellett a cseh csapat nagyon össze fogja magát kapni a derbire. A tatabányai fiúk nem ijedtek meg, már az elején 3:0-ra elhúztak. A csarnokban izzott a levegő, pokoli hangulatban - kis játékvezetői segítséggel - a hazai csapat hamar magára talált, így a második félidő elején már 4:4-et mutatott a csarnok eredményjelzője. A végét viszont a helyi csapat bírta jobban és megérdemelten nyerték 2 góllal a találkozót. Ezzel a Kodály-iskola fiataljai a 12 csapatos torna 3.helyén zártak, a fiúk büszkék lehetnek a teljesítményükre.

Eredmények: (csoportmérkőzések)
Kodály - Topolcany11:5
Kodály - Zubry „B”14:5
Kodály - Ivancice17:8

Felsőházi helyosztók:
Kodály - Tatran Presov5 : 6
Kodály - Dukla Praha14 : 12
Kodály - Hc Julianov17 : 6
Kodály - Zubri „A”9 : 11

A bronzérmes csapat tagjai: Barabás Zsolt, Farkas Bence, Zovits Zalán, Barna László, Bagi Balázs, Székely Mátyás, Gyurmáczi Ádám, Horváth Milán, Cserveny Marcell, Stadtmüller Balázs, Kamocsai Bendegúz, Papp Domonkos, Gerencsér Krisztofer, Bogyó Benedek

A csapat edzője: Horváth Árpád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 21. 08:22, vasárnap | Sport

Norris vezérletével mclarenes első sor a Hungaroringen

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését a Hungaroringen, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.