Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. November 20. 08:37, kedd | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Évadzáró futam a Vértesben

Évadzáró futam a Vértesben

Hétvégén rendezték meg Tatabányán a rallye másodosztályban és a Historic kategóriában a bajnokság évadzáró futamát, a verseny miatt részlegesen lezárták a Síkvölgyi út - Rugógyári út szakaszát és ennek környékét.

Mintegy 140 autó vágott neki a távnak, igazi érdekesség volt, hogy a rallye első osztályban induló pilóták közül is többen rajthoz álltak a meghívásos versenyszámokban. A jelképes rajt a belvárosban, a Városháza előtt volt, ahonnan rajtdobogóról jelképesen indult el a népes mezőny, hogy minél gyorsabban leküzdjék a 280 kilométeres össztávot. A rallye II és a Historic futam résztvevőinek kilenc gyorsasági szakasz, mintegy 80 kilométer nehezítette a dolgát, de a többieknek is meg kellett küzdeniük ezzel az akadállyal. Sok bukás, útról való 'leesés" tizedelte a mezőnyt, de az autók többsége azért célba érkezett. A leggyorsabb Matics Mihály - Viczena Gábor (Komárom) volt, akik a rallye első osztályban is nagyon jól szerepeltek, az idei bajnokságban abszolút kategóriában az ötödik helyen végeztek a Mitsubishi Lancer EVO-val. A sokáig dobogós helyen álló Szetei Norbert Chmelovics Balázzsal(Tatabánya) az utolsó gyorsasági szakaszon esett ki, az Opel Astra váltója mondta fel a szolgálatot. A Hornyiczki Attila-Zámbó Norbert ( Tatabánya) páros újoncként indult a futamon, a fiatalok dicséretére legyen mondva, végig tudtak menni a pályán. A Rallye II OB- összetett versenyét egyébként Kuncz Dezső-Szemmelróth Anetta (Budapest) nyerték meg Honda Civic-el, ők a tatabányai futamon az ötödik helyen végeztek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 21. 08:22, vasárnap | Sport

Norris vezérletével mclarenes első sor a Hungaroringen

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését a Hungaroringen, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.