Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2012. Augusztus 28. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Valóban rontja a monitor a gyerekek szemét?

Valóban rontja a monitor a gyerekek szemét?

Miközben a technika egyre inkább forradalmasodik és ez előrelépést is jelent, a szemet viszont károsíthatja a számítógépek, tabletek állandó használata - hívják fel a figyelmet a szakemberek.

Ahogyan fejlődik az iskolai technológia, s egyre inkább a számítógépeket használják oktatásra a tanárok és tanulásra a diákok, úgy panaszkodik egyre több tinédzser szemfáradtságról - írja a Fox News.

A komputer rendszeres fiatalkori használata számítógépes látás-szindrómát okozhat. Mindez egy sor olyan panasszal jár együtt, mint a szem megerőltetése, homályos látás, fejfájás, fókuszvesztés, a koncentráció hiánya, nyaki fájdalom és akár kettős látás is - mondta Dr. Andrea Thau, az amerikai Optometrista Társaság tagja.

A szakértők a megelőzés érdekében azt javasolják, hogy minden húsz perc után tartson a felhasználó húsz másodperces szünetet, amikor nem a képernyőt nézi, s a szemtől legalább 10-12 cm távolságra legyen a képernyő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 15:34, csütörtök | Életmód

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Egy tudóscsoport megfejtette a bálnák énekének titkát.

2024. Február 21. 13:43, szerda | Életmód

Meghalt Czakó Gábor író

Elhunyt Czakó Gábor, a Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében - közölte a család az MTI-vel.

2024. Február 21. 06:00, szerda | Életmód

Indul a James Blunt-turné, két hét múlva Budapesten lép fel

A franciaországi Rennes-ben kedden elkezdődik James Blunt idei európai turnéja. A világhírű brit dalszerző-előadó március 5-én a budapesti MVM Dome-ban ad koncertet.

2024. Február 20. 06:00, kedd | Életmód

Csaknem tizenkétezer erdei fülesbagoly telelt Magyarországon

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) idén is elkészítette a Magyarországon telelő erdeifülesbagoly-csapatok országos felmérését.