Városlista
2024. szeptember 3, kedd - Hilda

Hírek

2014. Április 16. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Versenyfutás a kaszinókért

Versenyfutás a kaszinókért

Hamarosan eldől, mely társaságok üzemeltethetnek kaszinókat Magyarországon. A parlament döntésének értelmében összesen tizenegy létesítmény működhet hazánkban. Eddig harmincegy ajánlatkérés érkezett a tárcához - írja a Magyar Nemzet.

Tavaly decemberben tizenegy játékkaszinó és bennük összesen 3300 nyerőgép működését engedélyezte az Országgyűlés. Ötszázezer lakosonként legfeljebb egy ilyen létesítményt lehet üzemeltetni, azzal a megkötéssel, hogy a fővárosban és Pest megyében összesen ötöt, a Dunántúlon és a keleti országrészben pedig hármat-hármat.

Szentpétery Kálmán, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója jelezte, mind a tizenegy kaszinó működtetésére jelentkeztek. Szerinte ezt nyereségesen lehetne végezni. Adott esetben pedig további együttműködést kötnének jelenlegi osztrák partnerükkel is. Szentpétery szerint mindezekkel együtt nem feltétlenül üzletként kell tekinteni a kaszinók üzemeltetésére, hiszen kiemelt felelősségvállalás terheli ezt a tevékenységet. Tekintettel arra, hogy sokaknál szenvedélybetegséget okozhat a játék, nem beszélve a közbiztonsági vonatkozásokról. Az elnök-vezérigazgató szerint éppen ezért lenne célszerű, ha állami felügyelet alá tartozna mind a tizenegy létesítmény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 03. 07:50, kedd | Belföld

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

2024. Szeptember 03. 07:43, kedd | Belföld

Varga-Bajusz Veronika: oktatási céllal továbbra is lehet mobiltelefonokat használni az iskolákban

A mobiltelefonok oktatási célra történő használata továbbra is támogatott

2024. Szeptember 03. 07:40, kedd | Belföld

Kövér László: annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik

Annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik, ha vannak gyermekek, akkor lesz jövője az őket vállaló családoknak és a nemzetnek, ha nincs gyermek, akkor nincs jövő

2024. Szeptember 02. 07:53, hétfő | Belföld

Mától két hétre lezárják a Kőröshegyi völgyhidat

Karbantartási munkálatok miatt hétfőtől várhatóan két hétre teljesen lezárják a Kőröshegyi völgyhidat az M7-es autópályán.