Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2017. Február 20. 09:54, hétfő | Helyi sport

Visszavágtak a füredi fiatalok

Visszavágtak a füredi fiatalok

30-25-ös vereséget szenvedett a Tatai AC férfi kézilabda csapata idegenben a Balatonfüred U23-as együttese ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 15.fordulójában, vasárnap. A TAC a jövő héten a NEKA ellen javíthat.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

---

Visszavágtak a füredi fiatalok

30-25-ös vereséget szenvedett a Tatai AC férfi kézilabda csapata idegenben a Balatonfüred U23-as együttese ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 15.fordulójában, vasárnap. A TAC a jövő héten a NEKA ellen javíthat.

Ősszel hazai pályán 28-22-re a Tatai AC nyert, a fordulót a TAC a hetedik, a Balatonfüred a tizedik helyről várta.

Jól kezdett a Tatai AC, a tizedik percben 6-5-re, a félidő közepe felé pedig már 8-5-re vezettek a fekete-fehérek. A védelem jól szűrte a füredi támadásokat, elöl pedig türelmes játékkal sikerült helyzetekig, gólokig jutni. A jó folytatás azonban elmaradt, néhány tatai technikai hibát követően a hazaiak felzárkóztak, 9-9-nél utolértek minket. Sőt, újabb eladott labdák következtek, amikből a hazaiak lerohanásokkal előbb 12-9-re alakították az állást, végül a szünetre a különbség hat gólosra növekedett.

Fordulás után sem változott a játék képe. Amikor a TAC türelmesen játszott, akkor sikerrel fejezte be akcióit, ha viszont eladta a labdát, a fiatal hazai csapat végigrobogott a pályán és belőtte a ziccert. A negyvenedik percben 22-15 volt „oda”, és eldőlni látszottak a fontosabb kérdések. A TAC becsülettel hajtott, 26-22-nél támadhatott a felzárkózásért, de a helyzet kimaradt. A vége 30-25 lett a balatonfüredi fiatalok javára.

férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 15. forduló:

Balatonfüred U23 – Tatai AC

legjobb tatai góldobók: Galambos Bence 6, Győrffi Márió 5

„Ennél sokkal pontosabban kell kézilabdázni, ennyi technikai hibával nem lehet meccset nyerni. Egy mérkőzés 60 percig tart, 15-20 perc játék kevés a győzelemhez” – értékelte a látottakat Márton Ádám edző, aki a Tatabányával külföldön mérkőzést játszó Sibalin Jakab vezetőedzőt helyettesítette a mai találkozón.

„Jól kezdtünk, aztán egyre több pontatlanság csúszott a játékunkba, hibáinkat pedig kihasználta az ellenfél. A füredi fiatalok hasonló játékerőt képviseltek, mint a múlt héten a veszprémiek, és bár egy kicsivel jobban játszottunk, mint a legutóbbi fordulóban, ez végül kevésnek bizonyult. A góljaimnak örülök, köszönöm a társak segítségét, de sokkal jobb lett volna, ha végül győztesen távozunk Füredről” – mondta Galambos Bence, aki hat gólig jutott a vasárnap esti találkozón.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t

2024. Július 19. 08:16, péntek | Belföld

Szombatról elhalasztották a Balaton-átúszást

Csütörtökön a szervezők elhalasztották a szombatra tervezett Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.