Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Augusztus 09. 15:55, csütörtök | Helyi

140 millió forint készpénzt talált az adóhivatal

140 millió forint készpénzt talált az adóhivatal

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adóigazgatóságának munkatársai kockázatelemzési tevékenységük során felfigyeltek egy magánszemélyre!

Aki nyugdíjasként - két társaság ügyvezetői teendői mellett - több gazdasági társaságnak is a tagja volt.

Ellenőrzés alá vonták, melynek során kiderült, hogy a nyugdíjas az ellenőrzött időszakban gépjárművet és nagy értékű ingatlant vásárolt, összesen 42 millió Ft értékben, az ingatlanon 7 millió Ft összegű felújítást végzett, 15 millió Ft-os életbiztosítást kötött és 150 millió Ft-ot meghaladó összegben nyújtott tagi kölcsönt a személyéhez kapcsolódó gazdálkodó szervezetek részére. Vagyis az életvitelszerű kiadásokon felül összesen 214 millió Ft-ot költött.

Joggal vetették fel az ellenőrök a kérdést, hogy az ezekre fordított kiadásaira megvan-e a jogszerű, adózott bevétel. Az adózó a vizsgálat során úgy nyilatkozott, hogy a vizsgált időszakot megelőzően jelentős összegű készpénz megtakarítással rendelkezett. Azonban ezt az eljárás során nem tudta hitelt érdemlően bizonyítani.

Az adóhatóság becslési eljárás keretében számba vette az adózó ismert bevételeit és kiadásait, amelynek eredményeképpen több mint 100 millió Ft adóhiányt állapított meg, amelyre további 70 millió Ft körüli adóbírságot és késedelmi pótlékot kellett fizetni.

Az adózó a megállapított adóhiányt, bírságot, pótlékot nem fizette meg annak esedékességéig, ezért az adóigazgatóság végrehajtási eljárást indított. A végrehajtás során feltárásra került adózó ingó és ingatlan vagyona, így az egyik pénzintézetnél bérelt széf is. A széf felnyitásakor az adóhatóság munkatársai 400000 eurót és 20 millió forint készpénzt találtak és foglaltak le, ami fedezi az állammal szembeni tartozás jó részét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.