Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Július 30. 14:43, hétfő | Helyi

18 millió a Tatabányai Múzeumnak

18 millió a Tatabányai Múzeumnak

Öt település hat múzeumi programja, köztük a tatabányai részesül összesen 166,4 millió forintos támogatásban idén az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Alfa programja keretében.

A Tatabányai Múzeum sikeres pályázatával 18 millió forintot nyert közgyűjteményi fejlesztésének finanszírozására.

Az önkormányzati fenntartású múzeumi intézmények támogatását szolgáló Alfa programra 2012-ben kilenc pályázat érkezett, ezek közül a tárca hatot talált támogatásra érdemesnek - mondta el hétfőn Budapesten az Emmi kultúráért felelős államtitkára sajtótájékoztatón. L. Simon László közölte, hogy szinte mindegyik pályázó jelentős összeget kap kiállításai megújítására, új kiállítások megvalósítására vagy előkészítésére. Az Óbudai Múzeum - Goldberger Textilipari Gyűjtemény 60 millió, a Budapesti Történeti Múzeum 40 millió, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum - Alföldi Galéria 27 millió, a hatvani Hatvany Közérdekű Muzeális Gyűjtemény 20,4 millió, a Tatabányai Múzeum 18 millió, a Cigándi Falumúzeum pedig 1 millió forintot nyert el.
A támogatási dokumentumot átvevő Bereznai Csaba kulturális ügyekért felelős alpolgármester többek között elmondta: Tatabánya megújuló város, amely azt is jelenti, hogy a gazdasági- városfejlesztési projektek mellett az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a kulturális területekre is. Példaként említette a most folyó Vértes Agórája beruházást, de szólt arról is, hogy a közeli jövőben az eddig városi fenntartásban működő Tatabányai Múzeum veszi át a megyei feladatokat is.
Az Alfa program keretében a 2004-es indulástól 2011-ig 123 sikeres projekt valósult meg összesen 1,18 milliárd forint értékben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.