Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. December 04. 10:52, szerda | Helyi

2014-től turistajegy is váltható a tatai helyi buszjáratokon

2014-től turistajegy is váltható a tatai helyi buszjáratokon

A Tata és Környéke Turisztikai Egyesület és a Duna-Gerecse Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. kezdeményezésére 2014. január 1-től turistajegyet is lehet vásárolni a tatai helyi közösségi buszjáratokon történő utazáshoz

Tata Város Önkormányzata, mint a helyi közösségi közlekedési szolgáltatás megrendelője, novemberi képviselő-testületi ülésen támogatta a helyi és a térségi TDM szervezet kezdeményezését, hogy 2014. január 1-től a Vértes Volán Zrt. által üzemeltetett városi buszjáratokon a turisták úgynevezett turistajegyet válthassanak.

A turistajegy két menetjegy árába fog kerülni, ami 2014-ben 460 Ft-t jelent. A díj fejében a jegy tulajdonosa a vásárlás napján korlátlan számú utazásra lesz jogosult a városban közlekedő helyi járatokon, valamint Tata város közigazgatási területén belül helyközi viszonylatban közlekedő buszokon.

A buszokkal a legfontosabb közlekedési csomópontok (vasútállomás, központi buszállomás) mellett többek között a vár, az Öreg-tó, a Fényes Fürdő, az Angolpark, jövő évtől a remeteségpusztai városrész (nívós szálláshelyek, golfpálya, kalandpark) és a település más látnivalói, attrakciói is könnyen elérhetőek. Szintén helyi járat közlekedik a közigazgatásilag Tatához tartozó, a Gerecse festői környezetében fekvő Agostyánba. A Gerecse Natúrpark kapujának is tekinthető falu közelében arborétum és az ökofalu jelent szabadidő eltöltési lehetőséget.

A turistajegy bevezetése szorosan illeszkedik Tata és térsége turisztikai fejlesztési stratégiájához, amely elsősorban a természeti értékek hosszú távú megőrzését és bemutatását tűzte ki célul. A cél elérését segítő, azzal összhangban álló autómentes közlekedési formák (pl. kerékpározás, természetjárás, városnéző kisvonat, sétahajó) népszerűsítésén belül a közösségi közlekedés által nyújtott szolgáltatások iránti igény felkeltését és a kereslet növelését fontos szempontnak tartják a szakemberek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.