Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Október 02. 11:19, kedd | Helyi

A 16 éves betört, a 19 éves lopott

A 16 éves betört, a 19 éves lopott

Beismerő vallomást tett a betörő

5 rendbeli bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya azt a 16 éves fiatal fiút, akit 2012. október 1-jén fogtak el és vettek őrizetbe a nyomozók. A fiatalkorú kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett.

A nyomozók egy 2011. szeptember 20-án hajnalban elkövetett bűncselekmény kapcsán azonosították és állították elő, de kihallgatása során további betöréses lopások elkövetését ismerte el. Elmondása szerint ő volt az, aki az ablakrácsot kifeszítve bement egy tatabányai nyomdába és onnan számítógépet valamint monitort tulajdonított el.

Tatabányán, a Síkvölgyi Almáskertben egy hétvégi ház melléképületébe is bejutott a vasrács lefűrészelésével. Innen közel másfél millió forint értékben vitt el különböző tárgyakat, majd pár nappal később ismét visszatért a területre és további négy hétvégi házat sikerült feltörnie, majd onnan lopnia.

A 16 éves fiút a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

- Vendégből alkalmi tolvaj

Lopás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 19 éves oroszlányi fiatalemberrel szemben. Kamerát, MP3 lejátszót és egy Playstation-t tulajdonított el ismerőse házából.

A tulajdonos 2012. augusztus 17-én vette észre, hogy fia szobájából hiányzik egy videokamera, egy MP3 lejátszó és egy Playstation. Azt nem tudta megmondani, mikor tűnhettek az értékek, illetve ki vihette el onnan.

A feljelentést követően a nyomozók adatgyűjtésbe kezdtek és alaposan kikérdezték azokat a személyeket, akik gyakran megfordultak a tatabányai házban. Senki sem keveredett gyanúba, így a rendőrök alkalmi tolvajt kerestek. Olyan személyt, aki egyszer-kétszer mehetett csak oda látogatóba. Így jutott el az oroszlányi fiatalemberhez, akit 2012. október 1-jén előállítottak a Tatabányai Rendőrkapitányságra. A gyanúsított részletes beismerő vallomást tett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.