Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. Február 27. 12:17, szerda | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

A Kodályosok bécsi sikere

A Kodályosok bécsi sikere

Az elmúlt hétvégén Bécsben, az IHT kézilabdatorna idei zárófordulóján vettek részt a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola 5. és 7. osztályos fiú csapatai.

A kodályosok ellenfelei ezen a hétvégén a csehországi Zubri, a szlovák Povazská Bystrica és a házigazda West Wien együttesei voltak. Az őszi első fordulót Zubriban játszották le a csapatok, ott a kisebbek egy vereséggel a második helyről, míg az idősebb korosztály veretlenül az első helyről várhatta a folytatást. Az ötödikesek a hazai csapat, a West Wien gárdája ellen mélyen a tudásuk alatt játszottak, rengeteg technikai hibát vétettek, így 7 gólos vereségbe szaladtak. A Povazská Bystrica együttese nem okozott komolyabb gondot a srácoknak, nagyarányú győzelem lett a vége, míg az utolsó összecsapáson, a Zubri csapata ellen nagy elszántsággal küzdöttek a kicsik, hiszen eddig csak egyszer sikerült legyőzniük a cseheket. Most viszont nem ismertek lehetetlent, parázs mérkőzésen, végig vezetve ugyan, de nagy küzdelemben Papp Domonkos vezérletével 3 gólos győzelmet arattak Horváth Árpád fiai.

A 7. osztályosoknál két sérült játékost is nélkülözni kellett a csapatnak (Balogh Marcell, Kiss Soma), de a fiúk jó játékot mutattak, Jaczkó Szabolcs pontos átlövéseinek is köszönhetően magabiztosan nyerték meg első mérkőzésüket a bécsi csapat ellen. A szlovákok elleni derbin a támadó játékban Előd Barnabás nagyszerűen pótolta a hiányzó Kiss Somát, a védekezés is jól működött, a kapuban pedig Antal Zoltán remekelt, így biztos győzelemnek örülhettek a srácok. A harmadik mérkőzésen az azonos játékerőt képviselő cseh csapattal találkoztak a kodályosok. A találkozó folyamán végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a tatabányai támadások jól működtek,a védekezésbe azonban sokszor hiba csúszott, de a végén éppen 1 góllal voltak jobbak ellenfelüknél és így veretlenül nyerték a tornát.

Eredmények és csapattagok:
- 5.osztály: Kodály- West Wien 10:17, Kodály – Povazská Bystrica 28:6, Kodály – Zubri 22:19
Bogyó Benedek, Bagi Balázs, Papp Domonkos, Stadtmüller Balázs, Kádár Kevin, Árendás Bence, Barna László, Gyurmánczi Dániel, Farkas Bence, Pongrácz Martin, Nagy Mihály
Végeredmény: 1. Zubri, 2. KODÁLY, 3. West Wien, 4. Povazská Bystrica

- 7. osztály: Kodály – West Wien 25:12, Kodály – Povazská Bystrica 22:14, Kodály- Zubri 17:16
Antal Zoltán, Gulyás Gergő, Előd Barnabás, Kővári Tamás, Jaczkó Szabolcs, Cutura Dárió, Pongrácz Patrik, Tóbiás Olivér, Bodnár Krisztián, Szőllősi Bence, Vertényi Kristóf
Végeredmény: 1. KODÁLY, 2. Povazská Bystrica, 3. Zubri, 4. West Wien
A csapatok edzője: Horváth Árpád testnevelő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen

2024. Július 22. 07:57, hétfő | Sport

Balaton-átúszás - Több mint 11 ezren indultak

Több mint 11 ezren vettek részt a szombatról vasárnapra halasztott 42. Lidl Balaton-átúszáson, melyen a férfiaknál holtverseny született, míg a nőknél Juhász Janka győzött.