Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. Február 08. 13:52, péntek | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

A Kodályosok újabb tornagyőzelme

A Kodályosok újabb tornagyőzelme

A tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola hatodik osztályos fiú kézilabda-csapata február elején a szlovákiai Malacky városába látogatott, és részt vett hat másik csapattal együtt a nemzetközi Pozagas kupán.

Az első mérkőzés döcögősre sikeredett a fiúknak, de a második félidőre már kialakult egy megnyugtatónak nevezhető előny, amit a fiúk aztán végig tartani tudtak. Ezt követően a második meccsen, a Velká Bytsrice elleni találkozó több szempontból sem alakult jól, majd' egy félidőt emberhátrányban töltött a csapat. Másfél perccel a vége előtt 9 : 6-os hátránynál időt kellett kérni, hogy kicsit lehiggadjanak a kedélyek, ez azonban a végeredményen már nem változtatott. A vereség, valamint az utána következő alapos edzői fejmosás szerencsére megtette hatását: a tatabányai fiúk 14 gólos különbséggel szinte leradírozták a pályáról a Hlohovec legénységét. Ezt követően a házigazda Malacky együttese sem tudott 10 gólnál közelebb férkőzni, majd a Stupavát verték 9 góllal. A torna utolsó összecsapását a már jól ismert SKP Bratislava gárdája ellen játszották a kodályosok. A tatabányai fiúk szerencsére ezúttal sem okoztak csalódást, és végig vezetve - a jóval hosszabb cserepadnak is köszönhetően - bravúros könnyedséggel hozták az utolsó meccset is. A tornát így egy vereséggel és imponáló gólaránnyal a Kodály Zoltán Általános Iskola csapata nyerte. Az edzők szavazata alapján a torna legjobb játékosa Papp Domonkos (Kodály) lett.
Horváth Árpád tanítványai a szép sikert Jaczkó László megbízott edző vezetésével érték el, mivel a tréner idősebb korosztályú játékosaival Győrben játszott fontos mérkőzést aznap.

Strakonice - Tatabánya 8:12
Velká Bystrice - Tatabánya 9:6
Tatabánya - Hlohovec 17:3
Malacky - Tatabánya 4:14
Tatabánya - Stupava 14:5
Tatabánya - Bratislava 16:6

A tornagyőztes csapat: Szaák Bence, Bogyó Benedek, Gerencsér Krisztofer, Gyurmánczi Ádám, Papp Domonkos, Barabás Zsolt, Kamocsai Bendegúz, Gyurmánczi Dániel, Székely Mátyás, Horváth Milán, Bagi Balázs, Stadtmüller Balázs, Barna László.
Megbízott edző: Jaczkó László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen

2024. Július 22. 07:57, hétfő | Sport

Balaton-átúszás - Több mint 11 ezren indultak

Több mint 11 ezren vettek részt a szombatról vasárnapra halasztott 42. Lidl Balaton-átúszáson, melyen a férfiaknál holtverseny született, míg a nőknél Juhász Janka győzött.