Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. November 06. 11:25, kedd | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

A könyvespolcok mögött

A könyvespolcok mögött

Különleges kalandra várták a város vezetőit és a szakirodák dolgozóit, a József Attila Megyei Könyvtárban.

Bereznai Csaba alpolgármester, az olvasótermen kívül lévő szobákban folyó munkával is megismerkedhetett, amely azért is fontos, mert január elsejétől Tatabánya városa lesz a fenntartója az intézménynek. Az idei Könyvtári Hét keretében a József Attila Megyei Könyvtár nyitottságának szellemében olvasói számára már szervezett rendhagyó könyvtárlátogatást. A visszajelzések arról árulkodtak, hogy látogatóink örömmel tájékozódtak könyvtárunk működéséről, kollégáink által végzett munkafolyamatokról – tudtuk meg Dr. Voit Pál könyvtárigazgatótól.
Nagyon izgalmas volt betekinteni a könyvtár belső életébe, a muzeális gyűjteménybe, raktáraiba, és azokba a munkafolyamatokba és helyiségekbe, melyek a nyilvánosság előtt nem ismertek – mondta Bereznai Csaba alpolgármester. A kulisszák mögötti túra folyamán megismerhettük a különböző csoportok munkáját és jobban beleláthattunk azokba a folyamatokba, amelyek egy könyvtár működéséhez elengedhetetlenek – folytatta az alpolgármester, majd hozzátette: fontos előrelépés lesz a jövőben, hogy a megyei és a városi könyvtárat összevonják, lévén erre jogszabályi kötelezettség is van. Az állományok integrálása nehéz szakmai feladat lesz, de az olvasó dolga egyszerűbbé válik, hiszen két olvasójegy és két helyszín helyett elég lesz egy helyen beiratkozniuk a jövőben – hangsúlyozta az alpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.