Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. November 28. 10:11, szerda | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

A környezetért vetélkedtek

A környezetért vetélkedtek

A 'Négy elem meg Én" címmel hirdette meg környezetismereti versenyét a Tatabányai Klímakör Közhasznú Egyesület.

A versengésre a város iskoláiból több, mint harminc 3-3 fős csapat nevezett, a legjobb tíz gárda számára kedden rendezték meg a döntőt.

A verseny megnyitóján Schmidt Csaba polgármester köszöntötte a gyerekeket. Megnyugtatta a résztvevőket, nem versenyezni jött, hanem inkább azért, hogy elmondja, milyen jó ügyet szolgálnak ezzel a versennyel. Mint, mondta, a klímakör már második alkalommal rendezi meg ezt a vetélkedőt. Fontos, hogy már az iskolában felhívják a figyelmet a környezetvédelemre, a klímaváltozásra, az energiával való takarékoskodásra. Ez a vetélkedő segíti őket abban, hogy az eddig megszerzett ilyen irányú tudásukat komplex módon alkalmazzák,gondolkodjanak el a folyamatok összefüggésein. Mindenki tehet valamit a környezte javításáért. Sok olyan dolog van, amit együtt tehetünk a környezetünk megóvásáért, például fát ültetünk, kerékpárral közlekedünk. A környezetvédők jelmondata pedig mindent kifejez:Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan - hangsúlyozta a polgármester. A klímakör elnöke Boda Andrásné is köszöntötte a verseny résztvevőit, előtte azonban még egy a Földünk vízkészletét ábrázoló. számítógéppel készített képet adott át Schmidt Csaba polgármesternek. Ezután a csapatok tudása, ügyessége döntötte el, hogy ki ismeri jobban Földünket, a klímaváltozás kihívásait. A díjazás után senki nem ment haza üres kézzel, hasznos ajándékokat, vásárlási utalványt kaptak a tanulók.

Eredmények:
1. Ózonlyuk (Váci iskola) Kisfaludy Andrea, Heidt Anna, Hideg Miklós (a képen). felkészítő tanár:Kocsiné Jenei Erika
2. Bárdosos-zöldek (Bárdos gimnázium) Asztalos Tímea, Szelőczei Dávid, Széplaki Péter, felkészítő tanár:Dr. Sopowné Balogh Elvira
3. Környezetvédők (Bolyai iskola) Győre Attila, Bene Balázs, Földesi Botond, Felkészítő tanár:Tóthné Guba Zsuzsa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.