Városlista
2024. augusztus 30, péntek - Rózsa

Hírek

2014. Március 07. 08:30, péntek | Helyi

A közlekedők biztonsága érdekében

A közlekedők biztonsága érdekében

Fokozott ellenőrzést tartott a rendőrség Komárom-Esztergom megyében.

Európa más országaihoz hasonlóan Magyarországon is a relatív sebességtúllépés az egyik legfőbb baleseti ok, amelynek szerepe kiemelt a közúti tragédiákban. A személyi sérüléssel járó balesetek többsége, kiváltképp a halálos kimenetelűeké a jármű sebességének helytelen megválasztására, a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztására, az ittas járművezetésre és a figyelmetlenségre vezethető vissza. A balesetek számának és a sérülések súlyosságának csökkentése kiemelt célkitűzése a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságnak is, ezért 2014. márciustól a rendőrség fokozott ellenőrzést tart a megye közútjain.



A rendőrök 2014. március 6-án az M1-es autópályán ellenőrizték a járműveket. A gyorshajtók közül 44 esetben "objektív" felelősségre vonást kezdeményeztek, több gépkocsit kivezettek a sztráda 93. kilométerszelvényébe, ahol alaposan átvizsgálták a járművezetőket és a gépjárműveket. A megállított sofőrök egyikénél sem jelzett ittasságot az alkoholszonda és a biztonsági övet is használták. A rendőrség a következő napokban folytatja a fokozott ellenőrzéseket. A járművezetők nem csak az autópályán, hanem a megye valamennyi közútján találkozhatnak sebességet mérő és ittasságot ellenőrző egyenruhásokkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Augusztus 16. 10:10, péntek | Helyi

PARFÜMÖKET LOPTAK

A tatabányai rendőrök a lakosság segítségét kérik a bűncselekmény feltételezett elkövetőinek azonosításában.

2024. Július 30. 00:00, kedd | Helyi

Megújult Csatka bekötőútja

Átadták hétfőn a Komárom-Esztergom vármegyei búcsújáró hely, Csatka bekötő útját, a 3,3 kilométeres szakaszt 300 millió forint ráfordításával a Magyar Közút Nonprofit Zrt. újította fel.

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya