Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2018. Február 26. 09:01, hétfő | Helyi

A legkreatívabb padló, amelyet Te is el tudsz készíteni

A legkreatívabb padló, amelyet Te is el tudsz készíteni

Sokan nem akarnak egy előre elkészített sablon lakásba költözni, mert fontos számukra, hogy otthonuk egyedi és maximálisan személyre szabott legyen.

Olyan vállalkozó szelleműek is akadnak bőven, akik saját maguk vágnak bele egy-egy felújításba vagy helyiség kialakításába. Amennyiben azt szeretnénk, hogy a padlónk is egyfajta harmonikus kiegészítése legyen a nappalinknak vagy a konyhának, egy jó anyag választással és egy kreatív festéssel viszonylag egyszerűen, gyorsan és költséghatékonyan megoldhatjuk ezt.

A padló kialakításakor kulcskérdés az anyag kiválasztása. Mindenképpen érdemes strapabíró, jó ellenállóképességgel rendelkező anyagot választani, hiszen mindennapos használatnak lesz kitéve. A rétegelt lemez például remek választás, hiszen kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik. Ez egy olyan többrétegű építőanyag, amely speciálisan feldolgozott furnér ragasztásával készül. Könnyedén és gyorsan megmunkálható, s előnyösen használható olyan helyeken, ahol a tartós szilárdság elsőrendű követelmény. A Káplár fatelep kínálatában számos méretben és vastagságban találhatók meg a nyírfából készült csúszásmentes rétegelt lemezek. A nagy raktárkészletnek köszönhetően, a termékek azonnal hozzáférhetők. A cég modern és gyors folyamatainak köszönhetően a weboldalon az ajánlatkéréstől a megrendelésig mindent könnyedén, néhány kattintással el lehet intézni, és a lemezek helyszínre szállítását is lehet igényelni.

A rétegelt lemez további nagy pozitívuma, hogy jól felületkezelhető, így ha a padlónk alapjául ezt az anyagot választjuk, akkor egy kis fantáziával és némi erőfeszítéssel igazán egyedivé varázsolhatjuk. A festési munkálatok minden esetben a felület tisztításával és alapozásával kezdődnek. Ha bármilyen régi festékmaradvány vagy piszok van a felszínen, ezeket gondosan el kell távolítani, hiszen ha ez nem történik meg, a festék le válhat a fáról. Szintén nagyon fontos, hogy a fa felülete egyenletes legyen - ha nem az, akkor az esztétikus, szép végeredmény eléréséhez először meg kell csiszolni. Amennyiben esetleg rések vagy repedések vannak a lemezek között, akkor érdemes ezeket gittel kiegyenlíteni.

Ezután következik a rétegelt lemezek egyszínű, sötét festékkel történő színezése. Ehhez tetszés szerint használható egy nagyobb ecset, henger vagy festékszóró pisztoly. Száradás után ragasztószalaggal készíthetünk maszkot a szegély vonal elkészítéséhez, majd egy másik, világosabb árnyalat használatával létrehozhatjuk a kívánt mintázatot akrilfestékkel vagy bútorfestékkel. Használjunk stencil festősablont, amely nagy felületek díszítésére is alkalmas. Végül borítsuk az egészet műgyantás fedőréteggel.

A végeredmény a megbízható anyagnak köszönhetően tartós lesz, a művészi díszítéssel pedig mindez elegánssá, igazán egyedivé és látványossá tehető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 17. 08:02, szerda | Bulvár

Több mint negyven magyarországi turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában

Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési tünetekkel, miután herkulesfürdői szálláshelyükön ettek - közölte kedden az Adevarul hírportál.