Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2012. December 19. 11:49, szerda | Helyi

A legtöbben megfogadták a tanácsot: ha iszik, ne vezessen!

A legtöbben megfogadták a tanácsot: ha iszik, ne vezessen!

2012. dec. 14-én 20 óra és 15-én 4 óra között fokozott ellenőrzést tartott a Komárom – Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az ellenőrzés elsősorban az egyik legfőbb baleseti kockázati tényezőre, az ittas vagy bódult állapotban történő vezetésre irányult.
Köztudott, hogy a járművezetői képességeket az alkohol, illetve más tudatmódosító szerek hátrányosan befolyásolják. Az ittas gépjárművezetők potenciális veszélyt jelentenek a közlekedés többi résztvevőjére. Alkoholos befolyásoltság alatt romlanak a vezetői képességek, lassulnak a reflexek, megnő a reakcióidő. Mindezen körülmények megnövelik a balesetek bekövetkezésének kockázatát.
Éppen ezért az ittas sofőrök kiszűrése az ellenőrzés egyik fő célját képezte. Az intézkedés alá vont sofőrök mindegyikénél ellenőrizték a kollégák, fogyasztott-e a vezetési képességre hátrányosan ható szert. Az ellenőrzés alá vont 297 személy közül csupán négyen bizonyultak ittasnak. Ebből három fővel szemben közigazgatási bírság kiszabására került sor, egy esetben pedig a vezetői engedély helyszíni elvétele vált szükségessé.
A biztonsági öv használatának elmulasztása miatt három fővel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot az egyenruhások, egyéb közlekedési szabálysértés miatt pedig öt személy ellen tettek szabálysértési feljelentést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.