Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2015. Június 27. 00:00, szombat | Helyi

A magyarok már teljes gőzzel készülnek a Világbajnokságra

A magyarok már teljes gőzzel készülnek a Világbajnokságra

Három magyar bűvész képviseli Magyarországot a 26. Bűvész Világbajnokságon, ahol Hajnóczy Soma bűvészvilágbajnok zsűritagként, Kőhalmi Ferenc és Nagy Csaba pedig versenyzőként vesznek részt a megmérettetésen.

A bűvészek legrangosabb eseményét július 6-11. között rendezik meg Riminiben.

A visszaszámlálás megkezdődött, már csak 10 nap, és kezdődik a bűvész világ legnagyobb versenye a FISM - Fédération Internationale des Sociétés Magiques -által szervezett öt napos Bűvész Világbajnokság. A versenyen 8 kategóriában több mint 200 bűvész méri össze az erejét, és további közel 3000 bűvész látogat el, hogy részesei legyenek a háromévente megrendezett eseménynek.
Az idei versenyen három magyar bűvész is képviseli hazánkat. Hajnóczy Somát, 2009-es bűvészvilágbajnokunkat, zsűritagnak kérte fel a FISM. Ő lesz a Bűvész Világbajnokság történelmében az első magyar és egyben a legfiatalabb zsűritag is. „Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy én zsűrizhetem a világ legjobb bűvészeit. Zsűriztem már más nemzetközi versenyeken, de a világbajnokság jelenti az eddigi legnagyobb kihívást számomra, mivel egy héten keresztül napi 8 órában pontozzuk a produkciókat. Folyamatos koncentrációra lesz szükségünk, mert a bűvészeket szigorú pontozási rendszer alapján zsűrizzük. A két induló bűvész kollégámnak az első sorból szurkolok majd, és remélem, jó pontszámokat adhatok a produkciójukra.” – nyilatkozta Soma a világbajnokság kapcsán, aki az első magyar aki elnyerte a világbajnoki díjat és az abszolút nagydíjat is.
Kőhalmi Ferenc (Franz Koffer) általános bűvészet kategóriában, Nagy Csaba (Ninjaba) pedig parlour kategóriában indulnak a versenyen. Mind a ketten július 8-án állnak színpadra, és mutatják be a produkciójukat.
„Fél évvel ezelőtt meg sem fordult a fejemben, hogy induljak a világbajnokságon, de az „Illúzió mesterei” show után kollégáim rábeszéltek a nevezésre. Sok éves tapasztalatomnak köszönhetően már egyáltalán nem izgulok a világbajnokság miatt. Arra törekszem, hogy előadásommal minél több embert szórakoztassak, és közben én is jól érezzem magam. Ha ezzel megnyerem a világbajnoki címet, annak csak még jobban örülök majd.”- számolt be a világbajnokság kapcsán Kőhalmi Ferenc, aki eddigi pályafutása során több mint 20 hazai is nemzetközi díjat tudhat magáénak.
„Én már egy veteránnak számítok a bűvész világban, hiszen harmadszorra indulok idén a világbajnokságon. A célom, hogy tökéletesen előadjam a produkciómat, és ha ez sikerült, már nyertesnek fogom magam érezni, hiszen a legjobbat hoztam ki magamból. A gyakorlás során a gyakorlás mellett nagy hangsúlyt fordítottam a szellemi felkészülésre. Minden nap többször végig gondolom a fellépésem minden egyes elemét, hogy ne érhessen váratlan helyzet.” – tette hozzá Nagy Csaba, aki elsőnként kapta meg hazánkban 1994-ben az Év mágusa címet, és a ninja műsorával sikerült egyedi stílust kidolgozni a bűvészetben.
A három bűvész július 5-én együtt indul Riminibe, a FISM bűvész világbajnokságra. Sok sikert és kitartást kívánunk nekik!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.