Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2013. Január 21. 10:36, hétfő | Helyi

A megye ötödik bázisiskolája

A megye ötödik bázisiskolája

Elnyertük a Vöröskereszt Bázisiskolája címet jelentette be büszkén és örömmel a Vöröskereszt környei szervezetének tanárelnöke, Láng Éva még november 22-én.

A tanárelnök akkor arra is felhívta az intézmény diákjainak figyelmét, hogy ez a rangos elismerés kötelezi is az iskolát, hogy – ha lehet – egy picivel még többet tegyenek az egészséges életmódért, s még elkötelezettebben működjenek együtt a Vöröskereszttel.
Ugyanezt hangsúlyozták a csütörtöki ünnepség vendégei is, hiszen ekkor érkezett el a pillanat, amikor az intézmény hivatalosan is átvehette a „Bázisiskola” címet igazoló táblát Hamburgerné Újvári Iréntől. A Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója az átadáskor kiemelte: a 2001-ben útjára indított országos program részeként a megyében a környei az ötödik iskola, amely elnyerte a címet.

A rendezvényen Kovács Dávid, a Magyar Vöröskereszt Ifjúsági szakmai vezetője is részt vett, s eskütételre kérte a diákokat. Ők pedig teli torokból ismételték utána, hogy tudásuk maximumát adják saját életük, egészségük és iskolájuk fejlődéséért. Szótárukból kitörlik a „nem”, „lehetetlen”, „majd később” szavakat, helyettük az „igen”, „természetesen”, már meg is csináltam” kifejezéseket használják. A diákok arra is felesküdtek, hogy álmukból felébresztve is kívülről fújják a Vöröskereszt hét alapelvét, még kínaiul is. Sőt, örömmel éneklik az ifjúsági szervezet „Nád a házam teteje” című indulóját…
Különleges pillanat érkezett el iskolánk életében. Szeretnénk minél több diákunk számára lehetőséget biztosítani az elsősegélynyújtás elsajátítására, az egészségmegőrzés és baleset-megelőzés területén a fejlesztésre. Jó lenne, ha természetessé válnának számotokra az olyan korszerű, életmódbeli magatartásformák, amelyek nem csak egészségetek megőrzésében, hanem a felelősségteljes közösségi szerepvállalásokban is kulcsfontosságúak lesznek – ezt már Trézlné Staudinger Csilla igazgató intézte a diákokhoz, mielőtt bemutatta a bázisiskola új logóját. A figurát a 6. b osztályosok készítették el Soltész László tanár úr segítségével: az alma és a Nap az egészséget, a mosoly a vidámságot, lelki harmóniát, a vöröskereszt pedig a segítségnyújtást jelképezi.
Az igazgató zárásul egy önkéntes véradó soraival érzékeltette, milyen jóleső érzés a segítségnyújtás, a másokkal való törődés: „mintha az ég is mosolyogna, ahol ember emberen segít, ahol a szeretet hálója szinte mindenkit bekerít.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.