Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Szeptember 21. 08:57, péntek | Helyi

A nagy kamionfogás

A nagy kamionfogás

Pár nap alatt megtalálták a nyomozók azt a kamiont, majd 13 millió forintot érő rakományát, melyet 2012. szeptember 9-én egy tatai telephelyről tulajdonítottak el az akkor még ismeretlen személyek. Azóta a három elkövető előzetes letartóztatásba került, szeptember 20-án pedig a nyomozók meghallgatták az utolsó tanút is, akinek vallomása kerekre zárta a történetet.

Spanyolországba indult volna 2012. szeptember 9-én egy kamion Tatáról. Rakománya 13 millió forintot érő tampon volt. A sofőr korán reggel kelt volna útra, de hiába kereste a szállítmányt, sehol sem találta a telephelyen. Rendőrök érkeztek a helyszínre, akik forró nyomon üldözőbe vették a kamiont és a tolvajokat.

Kiderült, hogy a szállítmánnyal aznap hajnalban hajtott ki a telephelyről két férfi, majd Székesfehérvár felé indultak. A nyomozók a Fejér megyei Soponyán egy családi ház udvarában találták meg a nyerges vontatót, de a szállítmányt már lekapcsolták róla. A rendőrök épp időben érkeztek, a kamiont ugyanis már elkezdték darabjaira szedni, hogy a bontóban értékesíteni tudják.

A házban élők meghallgatását követően a nyomozók továbbindultak, majd Sárkeresztesen megtalálták az eltulajdonított pótkocsit a rajta lévő rakománnyal együtt, melyet még aznap visszaadtak tulajdonosának.

A nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek, több tanút is meghallgattak, mely alapján egyértelművé vált, hogy a bűncselekményt egy 33 éves tatai hölgy tervelte ki, akit szeptember 14-én őrizetbe vett a Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A két sofőrt, egy 25 éves szamostatárfalvai és egy 45 éves olcsvai férfit is ő bízott meg a kamion eltulajdonításával. Őket szeptember 14-én és 15-én vették őrizetbe nyomozók.

A három személyt jelentős értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt a Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának kezdeményezésére és az Ügyészség indítványozására a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Még ma bíró elé visszük a bolti tolvajt

Bolti tolvajt ért tetten a biztonsági őr 2012. szeptember 20-án délután Oroszlányban. Csokoládékat lopott a Tescoból, de elvinni nem tudta az édességeket, a biztonsági szolgálat munkatársa elfogta és visszatartotta a rendőrök kiérkezéséig.

Az Oroszlányi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztálya szabálysértési értékre elkövetett lopással gyanúsítja a 18 éves oroszlányi fiatalembert. A bejelentés szerint 1815 forint értékben tulajdonított el csokoládét, de a rendőrök szakszerű ruházatátvizsgálásának köszönhetően további édesség került elő zsebeiből, így a lopási kár gyorsan a duplájára emelkedett, mely a tettenérésnek köszönhetően a helyszínen megtérült.

A fiatalembert az Oroszlányi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztálya szabálysértési őrizetbe vette és kezdeményezi gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.