Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2015. Május 09. 00:00, szombat | Helyi
Forrás: www.mti.hu

A Reckitt Benckiser bővíti tatabányai üzemét

A Reckitt Benckiser bővíti tatabányai üzemét

A háztartási tisztító- és higiéniai szereket gyártó Reckitt Benckiser kétezer négyzetméteres termelő területtel bővíti tatabányai üzemét.

Az októberben induló gyártósorok 250 embernek biztosítanak munkát - tájékoztatta a társaság ügyvezetője az MTI-t. Cezary Romanski elmondta, a meglévő gyárépületen belül kialakított új részlegben toalett fertőtlenítő termékek gyártását kezdik meg. A tervek szerint 2016 első negyedévére érik el a teljes kapacitást, ez a gyár számára 20 százalékos árbevétel-növekedést jelent.

A beruházás értéke meghaladja az 1,3 milliárd forintot, a gyártórészlegbe a legmagasabb igényeknek megfelelő tűz- és környezetvédelmi berendezéseket telepítenek, valamint az egészségügyi termékek előállításánál használt "tisztatér" technológiát alkalmazzák.
Az ügyvezető hozzátette, a fejlesztés forrásait a vállalatcsoport saját erőből biztosítja, mivel elégedettek az 1996 óta működő gyár teljesítményével. Az új termék gyártása magasabb hozzáadott értéket jelent, a vállalat a létrejövő 250 munkahelyre gépkezelőket, beállítókat, technikusokat és más műszaki szakembereket keres, valamint tervezik az irodai létszám bővítését is.
Magyarországon a Reckitt Benckiser Kft. 1991-ben hozta létre a vállalat kereskedelmi központját. A tatabányai termelő egységben eleinte mosóporgyártás folyt, mára légfrissítők előállítása, összeszerelése és csomagolása adja a termelés több mint 80 százalékát.
A tatabányai üzem 500 saját és 400 kölcsönzött dolgozót foglalkoztat, 2014-es árbevétele meghaladta a 30 milliárd forintot, melynek 98 százaléka exportból származott. A termékek legnagyobb részét az Európai Unióban értékesítették, 2014-ben 26 milliárd forintos bevételt elérve.
Európában Tatabányán található a Reckitt Benckiser második legnagyobb létszámú gyára, mely a termelés mennyisége alapján az ötödik helyet foglalja el. Az üzemben többek között Air Wick légfrissítőt, illatgyertyát, Nurofen tapaszt, Scholl és Veet termékeket, Harpic és Finish háztartási tisztítószereket készítenek.
A Reckitt Benckiser a világ egyik vezető vállalata a háztartási tisztítószerek, egészségmegőrző és higiéniai szerek gyártásában. A társaság világszerte 43 gyártóegységgel rendelkezik. Az öt kontinens 60 országában jelen lévő kereskedelmi központokon keresztül 180 országban végeznek értékesítési tevékenységet, közel 37 000 munkavállalóval.

Fotó forrása:http://www.gfsz.hu/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.