Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Szeptember 05. 16:00, szerda | Helyi

A repülős emlékeknek él

A repülős emlékeknek él

Tatabánya legidősebb vízipólósát és úszóját köszöntötte születésnapján dr. Kancz Csaba alpolgármester Óvárosban.

A városunkban kilencven évvel ezelőtt született Csóka Istvánt felesége társaságában várta az alpolgármestert.Az ünnepelt elmesélte, miként élte meg a világháborús éveket és az elmúlt évtizedeket. István bácsi a Tatabányai Repülő Klub alapítója, de ismertségét kiváló vadászpilótaként szerezte meg. Összesen több mint negyven évet dolgozott a VIII-as aknán és az Erőműnél. Feleségével ötven éve házasok, egy fiúk született. A szépkorú a találkozáskor sokat mesélt repülős éveiről, azokról a levegőben történt manőverekről, melyek életben tartották a háborúban. Szívesen emlékezett a Horthy-időszakra és elárulta azt is milyen repülős emlékeket rejt a pincében. Szeretett és sokat fényképezett, a képeket albumokban összegezve mentette meg az utókor számára. Még tíz évvel ezelőtt is repült, a még élő tisztekről vagy elhunyt repülős társak életéről a mai napig cikkeket ír a Magyar Szárnyak című repülős folyóiratba. A repülős emlékeknek élek – fogalmazott az egykori vadászpilóta, akinek az alpolgármester további szép és hosszú életet, erő, egészséget kívánt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.