Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Június 05. 09:04, kedd | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

A zene mindenkié

A zene mindenkié

A zene és a tánc akkor lesz mindenkié, ha a mindennapokban is része lesz életünknek – fogalmazott Bereznai Csaba alpolgármester a Kodály óvodában „A zene mindenkié” című projektet záró szakmai rendezvényen.

Az alpolgármester úgy vélte, hogy a művészeti ágak megismerésével tökéletesebbek lesznek a gyerekek és felnőttként művészetpártoló emberré válhatnak. Az intézmények alapellátásán túl fontosak az ilyen jellegű kedvcsináló alkalmak, zenés és táncos programok, melyekhez a remények szerint a jövőben biztosíthatók források – mondta Bereznai Csaba. Mint az ismeretes az idei évi tanév elején kezdődött a nevelési- oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatására vonatkozó program, amely a népi kultúránkra, a néptánc hagyományainak megőrzésére, valamint a klasszikus zene megismertetésére, népszerűsítésére összpontosított. A projekt megvalósítását két nagy hagyományokkal rendelkező és magas színvonalon működő kulturális intézmény, a Tatabányai Szimfonikus Zenekar Egyesület és az Alapítvány Tatabánya Tánckultúrájáért Alapfokú Művészetoktatási Intézmény közösen nyerte meg. A program sikeresen zárult, hiszen a közoktatásban résztvevő gyerekek kulturális, művészeti nevelésének támogatása mellett, a pályázatban megjelölt, kedvezményezett intézetekkel kiváló volt az együttműködés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t