Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. Szeptember 11. 08:27, szerda | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Ablakcsere a Szivárvány Óvodában

Ablakcsere a Szivárvány Óvodában

A Szivárvány Óvoda udvarán tartott sajtótájékoztatón Schmidt Csaba polgármester és Zsidek Ferenc, a városrész önkormányzati képviselője.

Beszámoltak az intézmény homlokzati nyílászáróinak cseréjéről, amely a napokban kezdődött és várhatóan szeptember végére készülnek el vele.
Schmidt Csaba a tájékoztatón elmondta: a fejlesztésre közel 6 és fél millió forintot fordítottak önkormányzati költségvetésből. A beruházás az összes csoportszoba, valamint a vizesblokkok és a folyosók homlokzati nyílászáró cseréjére vonatkozik – ismertette a polgármester. A szeptember végéig tartó munkálatok során összesen 108 ablakot cserélnek ki a szakemberek, ennek köszönhetően az intézmény fűtési költségei is csökkennek a jövőben. Schmidt Csaba hangsúlyozta: a tavalyi forrás közel ötszöröse jutott az intézmények fejlesztésére, ebből a legtöbbet a Szivárvány Óvodára fordítottak. A munkálatok keretében a kivitelező Europlast Otthon Kft. szakemberei öt légkamrás, Tesschauer-rendszerű műanyag nyílászárókra cserélik a régi ablakokat. Egy Európai Uniós pályázatnak köszönhetően a jövőben további beruházások is megvalósulnak az óvodában: fejlesztik az informatikai rendszert, kül- és beltéri játékokat szereznek be, az intézmény dolgozói pedig továbbképzéseken vesznek majd részt. A körzetben zajló beruházásokkal kapcsolatban a polgármester kiemelte, a Hermann Iskolában a vizes blokkok kétharmadát már felújították, a fennmaradó munkálatokat a jövő évben végzik el. Zsidek Ferenc önkormányzati képviselőtől megtudtuk: az óvoda fejlesztése térkövezéssel kezdődött a tavalyi évben, most pedig a több mint negyven éve beépített ablakokat és a bejárati ajtót cserélték ki, így az idei év igazi sikertörténet az intézmény számára. A beruházás ideje alatt az óvoda működése folyamatos, a munkálatok egyszerre csak egy helyiségben zajlanak, így fennakadást nem okoznak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.