Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Október 24. 12:58, szerda | Helyi

Abroncsokat és felniket lopott

Abroncsokat és felniket lopott

Többször is megpróbálta félrevezetni a rendőröket az a férfi, akit gumilopáson értek tetten a járőrök 2012. október 23-án késő este. Korábbi munkáltatóját lopta meg.

A 32 éves tatabányai férfi ismerőse autójában ült, mikor a rendőrök elgurultak mellette. A gépjármű az út mellett állt kivilágítatlanul, balesetveszélyes helyzetet teremtve. Az egyenruhások gyanították, hogy valami nincs rendben a kocsi és utasa körül, ezért igazoltatták a férfit és a jármű csomagterét is átvizsgálták. Abban különböző vágóeszközt és egyéb szerszámot találtak. A rendőrök kérdésére, miért áll meg az út mellett, a férfi azt válaszolta, hogy vontatták őt, mert lejárt az autó műszaki érvényessége, de elszakadt a vontatókötél, így barátai újat hoznak. A kocsi papírja alapján ez a magyarázat igaz lehetett volna.

Bár bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel az ellenőrzés során, a kocsiban talált eszközök tovább erősítették a rendőrök gyanúját, mely szerint valamire készül az igazoltatott személy. A rendőrök segítséget hívtak és figyelni kezdtek. Kis idő múlva az autónál egy sötét ruházatot viselő férfi jelent meg, aki beszállt a kocsiba és elindult. Egy kamionos cég telephelyénél álltak meg. Kinyitották a csomagtartót és pakolni kezdték a kerítés mellé összekészített gumiabroncsokat és felniket, melyeket a telephelyről hoztak ki.

Ekkor avatkoztak közbe a járőrök, akik elfogták a 32 éves tatabányai férfit, társa viszont a bokros terület irányába elszaladt és sikerült elmenekülnie. Tetten érése során azt hazudta a rendőröket, hogy egészségügyi okokból állt félre és dolga végeztével indult volna tovább. A gumiabroncsokat ott találta a kerítés mellett és azt gondolta, azok senkinek sem kellenek.

A gyanúsított ellen lopás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Emellett a járőrök feljelentették őt, mert lejárt műszakival vett részt a közúti közlekedésben, ráadásul a kocsi utasterében egy baseball ütőt is találtak a kollégák, mely a közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősül.

Képünk illusztráció!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.