Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Június 13. 09:08, csütörtök | Helyi

Adósságkezelési támogatás a Komtávhőnél

Adósságkezelési támogatás a Komtávhőnél

A Komtávhő a Családsegítő Szolgálattal közösen működtetett adósságkezelési támogatással 36 millió forintot meghaladó összegű hátraléktól mentesítette fogyasztóit 2012 áprilisától 2013 február végéig

A programban való sikeres részvétellel 172 családnak szűnt meg a távhődíj elmaradása.

Adósságcsökkentési szolgáltatásban az részesülhet, akinek közműdíj-hátraléka nem haladja meg a 400.000 forintot és az elmaradás a kérelem benyújtását megelőző hat hónapon belül keletkezett. Az egy főre jutó jövedelem nem haladhatja meg családoknál a 71.250 forintot, egyedülállóknál a 85.500 forintot.
A programban legalább három hónapos próbaidő után lehet részt venni, azaz a jelentkezőnek legalább ennyi ideig rendben kell fizetni a számláit, ezután köt vele megállapodást a polgármesteri hivatal. Az adósságcsökkentési támogatás mértéke az adósság 75 százaléka, tehát a fennmaradó 25 százalékot az adósnak részletekben, önrészként kell vállalnia.
A programban résztvevők újabb hátralékot nem halmozhatnak fel, rendszeresen fizetniük kell a távhőszámlát és az adósságkezelésbe bevont hátralékuk negyedének havi részletét, amit legfeljebb 18 hónapra lehet elosztani. Három havi nemfizetés után a hátralékost kizárják az adósságkezelési programból és visszatéríttetik vele a támogatást.
A csak távhős adóssággal rendelkező ügyfelek Komtávhő Zrt. ügyfélszolgálatán is elindíthatják az adósságkezelési támogatásban való részvételt, ugyanis itt külön szakember foglakozik a kérelmezőkkel, illetve részletes tájékoztató található a http://www.komtavho.hu/adossagrendezes/ internetes oldalon. Más esetben a Platán téren lévő Családsegítő Szolgálathoz lehet fordulni a 34/512-894-es telefonon, vagy az adossagkezeles@gmail.com e-mail címen.
Ha a kérelmező az adósságkezelési szolgáltatásban 4 éven belül másodikszor vesz részt, a támogatás mértéke az adósság fele lehet és összege maximum 200.000 forint. Sikeres teljesítés esetén a támogatott újra 24 hónap után vehet részt adósságkezelésben. Az a kérelmező, akinek a támogatási megállapodását felmondják, ismételten 48 hónap után vonható be az adósságkezelés keretébe.
A Komtávhő összesítése szerint a távhőszolgáltatónál 2012. áprilisától 2013. február végéig 137 támogatási megállapodást kötöttek, a bevont hátralék összege 28,5 millió forint volt. Ebben az időszakban 19 támogatási megállapodást kellett felmondani teljesítés hiánya miatt.
A távhőszolgáltató a családsegítő szolgálat munkájának segítése érdekében az adósságkezelésbe bevonnt összeg egy százalékával támogatja a szervezetet, az összeget feladataik ellátásához használhatják fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.