Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2015. Június 30. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: tatabanya.hu

Agora Fórum: értékelés és előretekintés

Agora Fórum: értékelés és előretekintés

Másodszor találkoztak az évben az Agora Fórum tagjai 2015. június 29-én a Kortárs Galériában.

Kovácsné Hetényi Mária, a fórum elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Sámuel Botondnak, az Agora Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, aki arról számolt be: a tatabányai televízió 2015. július 1-től A Vértes Agorája kötelékében működik tovább. Az ügyvezető hangsúlyozta, ez további lehetőségeket teremt az Agorának és partnereinek, hogy saját és közös programjaikat propagálják.

Turainé John Katalin, Tatabánya alpolgármestere köszönetét fejezte ki, hogy A Vértes Agorája felkarolta a városrészi művelődési házakat, és minden segítséget megad, hogy azok szűkebb környezetük kulturális életét szervezzék. Turainé John Katalin elmondta, a Kincsesbánya vetélkedőről pozitív visszajelzéseket kapott, A Vértes Agorája egészéről pedig megjegyezte, hogy a színes, széles programválaszték minden korosztály és érdeklődési kör igényeit kielégíti.

Salamon Hugó, A Vértes Agorája szakmai vezetője vázolta a találkozó napirendi pontjait, majd Seffer Edina programfelelőst kérte fel, hogy beszéljen az első Kincsesbánya – tatabányai városi vetélkedő tapasztalatairól. Seffer Edina felidézte az esemény legfontosabb mozzanatait az ötleteléstől, a kampányon át a megvalósításig. Ezután a résztvevők egy videó segítségével idézhették fel a Kincsesbánya emlékezetes pillanatait.

Salamon Hugó folytatta, és arról számolt be, hogy az Agora munkatársai számos szakmai fórumon vettek részt az elmúlt fél évben: Tatabányán, Kecskeméten és Nyíregyházán volt lehetőségük a tapasztalatcserére, valamint két tréningen, Tatabányán és Békéscsabán tesztelhettek egy pilot programot. A szakmai vezető ezután sorra vette a második félév legjelentősebb eseményeit, felhívta a figyelmet a város egyik kiemelt programjára, a Május 1. park avatójára, amelyre 2015. július 12-én kerül sor.

Fehér Péter, az Agora turisztikai munkatársa a 1Úton Nemzetközi Zarándoknapról árult el részleteket, amelynek időpontja 2015. augusztus 22. Sugár Gabi, az Agora főmunkatársa, a Faszén Fesztivál főszervezője az idén jubiláló eseményről osztott meg információkat a jelenlévőkkel. Hangsúlyozta, az idén, a X. Faszén Fesztiválon gasztro-utcával bővül majd a paletta, ahova vendéglátósok jelentkezését várják. Ezután Seffer Edina a másodszor megrendezendő Kulturális Piac és Szakmai Konferenciáról adott tájékoztatást, amely az idén kétnapos programot kínál 2015. szeptember 18-19-én.

A 2016. december 24-én kezdődő Jó szerencsét! emlékév előkészületeiről A. Pál Gabriella, a Tatabányai Múzeum igazgatója és Ablonczy Dánielné, önkormányzati képviselő, a szervezőbizottság két tagja informálta a fórum tagjait. Kiderült, összesen 169 ötlet érkezett, amelyeket azok hasonlóságai alapján igyekeztek csoportosítani. Fontos szempont, hogy minden korosztálynak teremtsen lehetőséget a programsorozat a csatlakozásra, az aktív közreműködésre. A szervezőbizottság tagjai kiemelték, az előkészületek során nagy szükség van az intézmények közötti együttműködésre, és reményüket fejezték ki, hogy az emlékév egyes elemeivel hagyományt is teremthetnek.

Zárásként Cserteg István, az Agora térségi munkatársa egy, 2016-ra tervezett erdélyi tanulmányút ötletét vázolta fel. Ezt követően beszélt a Héregi Szeretetláng nevet viselő eseményről, amely egy nemzetközi mozgalom egyik állomása lesz 2015. december 18-án. A program célja, hogy lelkiségét a térség településeinek polgármesterei elvigyék magukkal lakhelyeikre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.