Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Május 04. 13:48, péntek | Helyi

Akinek nem inge, ne vegye magára…

Akinek nem inge, ne vegye magára…

Pár napja a homoküzemi tavak magasságában az útmentén négy új táblával találkozhatnak mindazok, akik Környéről tartanak Vértessomló felé.

A fehér alapon piros betűkkel készült táblák tartalma önmagáért beszél, egyben a fokozatok jelzik: fogytán azok türelme, akik gondoskodtak a kihelyezésükről.
A mondatok így szólnak szépen, sorban:

Légy szíves ne szemetelj!
Ne szemetelj!
Ne szemetelj te barom!
Köszönjük, hogy nem szemeteltél!

Mint megtudtuk, két vértessomlói lakos, Krüpl György és Krüpl Attila volt az ötletgazda, a kivitelezők, no meg a táblák elkészítési költségeinek viselői is. Az ok pedig rendkívül egyszerű: meglehetősen ráuntak, hogy a község több önkéntesével együtt hetente hasztalan veszik fel a harcot az útszéli szeméttel, de legfőképpen a szemetelőkkel. Amit ma összeszednek, az helyett napokon belül új „terem”.

Bár hallottak olyan véleményt, hogy a „barom” jelző kissé erősre sikeredett, úgy vélik, akinek nem inge, az ne vegye magára! Akinek pedig inge, annak nemigen ildomos megbántódnia. A céljuk természetesen a megelőzés mellett az elgondolkodtatás, s ők örülnének a leginkább, ha egy idő után csak ilyen feliratokra lenne szükség: köszönjük, hogy nem szemeteltél!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t