Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2016. Július 22. 12:00, péntek | Helyi

Vigyázat csaló! Ál-vízműves bukkant fel Tatabányán

Vigyázat csaló! Ál-vízműves bukkant fel Tatabányán

Az elmúlt napokban ismételten felbukkant két személy Tatabányán és
környékén, akik vízműveseknek adták ki magukat és vízmérő ellenőrzésre, leolvasásra hivatkozva akartak bejutni az ingatlanokba.

A Tatabányai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki magát a Vízmű dolgozójának kiadva bement egy 88 éves tatabányai asszony lakásába, majd a sértett figyelmét elterelve eltulajdonította készpénzét.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten ésnyomatékosan felhívja a lakosság figyelmét, hogy az udvarra vagy alakásba csak a Vízmű által rendszeresített fényképes, sorszámmalellátott, a személyazonosító igazolvánnyal együtt érvényesigazolvánnyal rendelkező szakembereket engedjenek be.
A Vízmű munkatársai a vízmérő leolvasások időpontját egységes,emblémával ellátott értesítőn helyezik ki a lakások bejáratiajtajára, melyről minden esetben értesülhetnek az érintettek.A vízmérő soron kívüli ellenőrzését vagy vízmintavételt csak afogyasztók megrendelésére, belső nyomtatványokkal és jegyzőkönyvekkel
rendelkező kollégák végzik, előre egyeztetett időpontban, mint ahogyan abelső csatornahálózat tisztítását is.Kérjük tehát, hogy minden esetben győződjenek meg az ilyen munkákelvégzésére hivatkozó személyek azonosságáról.

A rendőrség a hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében kéri azegyedül élő időseket, hogy, ha szándékukban áll egy magát hivatalosszemélynek vagy szolgáltató alkalmazottjának kiadó idegen beengedésea lakásukba, kérjenek meg egy szomszédot, legyen jelen a látogatás alattés ezzel egy időben tájékoztassák a rendőrséget is az ingyenesen hívható107-es,112-es telefonszámon.
Érdemes a látogató beengedése után a lakásajtót kulcsra zárni, ígymegakadályozható egy észrevétlen besurranás. Nagyobb összegű készpénzt
nem biztonságos otthon tartani, valamint célszerű a bejárati ajtótbeltéri kamerával megfigyeltetni, amely segítheti a lakásban történtbűncselekmény felderítését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t