Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Március 14. 18:00, csütörtök | Helyi
Forrás: www.mti.hu

Álbombával fenyegető rablót ítéltek két és fél év börtönre Tatabányán

Álbombával fenyegető rablót ítéltek két és fél év börtönre Tatabányán

A Tatabányai Törvényszék 2 év és 6 hónap szabadságvesztésre ítélte szerdán a 43 éves I-H. J.-t, aki egy álbombával sikertelenül próbált meg kirabolni egy pénzváltót 2012 augusztusában.

Az ítélet nem jogerős - tájékoztatta a törvényszék sajtótitkára az MTI-t. Majorosné Köck Ildikó elmondta, a férfi a pénzváltótól megkérdezte, hogy hány euró van a kasszában, majd egy távirati űrlapot vett elő, melyre előre felírta, hogy 2 kilogramm ipari robbanóanyag van a táskájában, amit felrobbant, ha nem kapja meg a pénzt, közben a zsebéből egy távirányítót vett elő. Az alkalmazott a felhívásra nem válaszolt, jelzett a pánikriasztóval, és a férfit a biztonsági őr a helyszín közelében elfogta. A táskában egy könyv volt, amelyet az elkövető piros fóliába tekert, majd szalaggal körbefogta és hozzáragasztott egy fekete autóhőmérőt is. A szakértők szerint az eszközök alkalmasak voltak arra, hogy robbanószer látszatát keltsék. A sajtótitkár elmondta, a pénzváltóban a cselekmény elkövetésekor 11 millió forint volt. Az összeg miatt a cselekmény jelentős értékre elkövetett rablás kísérletének minősült, melynek törvény szerint kiszabható büntetési tétele 10-15 évig terjedő szabadságvesztés.

Képünk illusztráció!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.