Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. Augusztus 06. 11:26, kedd | Helyi

Állami gondozott gyerekek tábora a Vértesben

Állami gondozott gyerekek tábora a Vértesben

Állami gondozásban nevelkedő gyermek számára szervezett kézműves tábort a Fejér megyei Kőhányás pusztán a Majki Népfőiskolai Társaság és a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület augusztus első hetében

A tizennyolc táborlakó a "Názáret" Szociális Szolgáltató állami gondozásban élő fiataljai közül verbuválódott.

Az ötnapos tábor során a gyerekeket tartalmas, izgalmas programok várták a gyöngyfűzéstől a portrérajzolásig, a vérteskozmai kirándulástól a gánti szabadtéri bányamúzeum felkereséséig, a csillagász bemutatótól a számháborúig. De nagy sikernek örvendett az éjszakai túra, a „Ki mit tud?” és a tábor udvarán felállított óriástrambulin is.

Smudla Kata táborvezető elmondta, hogy a gyerekek zöme 5-6. osztályos tanuló, a legfiatalabb táborozó viszont nemrég töltötte be a hetedik életévét. Több testvérpár, sőt egy tíztagú család három gyermeke is részt vett a táborban. A táborvezető kiemelte, hogy a gyerekek nagy örömmel vettek részt a közösséget szolgáló feladatokban is: nagycsaládban, sok testvérrel együtt nevelkedve nem volt újdonság számukra a közös mosogatás, takarítás, vízhordás.

Azt is megtudtuk, hogy minden évben óriási segítséget jelent a Ho-Máhr Trans Kft. 400 ezer forintos támogatása, mely által a gyermekek térítésmentesen vehetnek részt a táborban. A programok szervezésében két KERI-s diák, Mészáros Roland és Tardi Gabriella is részt vett kortárssegítőként. Szintén önkéntes táboroztató volt Bereznai Csaba, Tatabánya alpolgármestere is, aki a tábor egy hete alapján kortársaiknál nyitottabbnak, érdeklődőbbnek, ragaszkodóbbnak, szeretetre éhesebbnek ismerte meg az állami gondoskodásban nevelkedő gyerekeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.