Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Június 12. 09:36, szerda | Helyi

Árvízzel kapcsolatos friss híreink

Árvízzel kapcsolatos friss híreink

Csak gátőrzésre és szivattyúzásra van szükség

A Duna folyamatos apadásával Komárom-Esztergom megye védvonalain védekezési munkálatokra már nincs szükség. Néhány településen már csak szivattyúzásra van szükség, illetve a védvonalakon gátőrzés folyik.

Az almásfüzitői VII. számú vörösiszap tározó továbbra is óránként ellenőrzi a Tatai Környezetvédelmi Zrt., de eltérést, szivárgást, egyéb elváltozást továbbra sem tapasztaltak.

Táton megkezdték az ideiglenes védmű elbontását a 10. számú főút forgalmi rendjének visszaállítása érdekében.

Még mindig tartózkodnak más megyéből érkezett tűzoltók a védekezési helyszíneken. A pihentetésük zajlik annak érdekében, hogy a Duna alsóbb szakaszain részt tudjanak venni a védekezési munkálatokban.

A Dunán továbbra is hajózási tilalom van érvényben és még mindig vannak lezárt útszakaszok.

Folyamatos a járőrszolgálat

Komárom–Esztergom megyében a rendőrség annak ellenére fenntartja a fokozott készültséget, hogy a rendőrök árvízvédelmi feladatai a Duna vízállásának csökkenésével mérséklődnek.

A 2013. június 12-én 9 órakor rögzített adatok szerint a megyében 83 rendőr vesz részt az árvízvédelem rendőrségi feladatainak ellátásában, 254 rendőr készenléti szolgálatot teljesít. Ők szükség esetén egy órán belül berendelhetőek szolgálati helyükre.
A rendőrség 24 órában biztosítja azokat a főbb közlekedési útvonalakat, ahol még tart az útlezárás. A gátakon is folyamatos a járőrszolgálat. Egyenruhások vezetik fel azokat a katonai és rendőri erőket, akik az árvízzel sújtott térségbe tartanak.
Komárom-Esztergom megyében Pilismarót üdülőövezetéből és Esztergomban, a Prímás szigetről kellett kitelepíteni az ott élőket. Az érintett 146 lakos többsége a felszólítás előtt elhagyta a veszélyeztetett területet, a kitelepítés során rendőri intézkedésre nem volt szükség. Az övezetet a rendőrség lezárta, oda csak a védekezésben résztvevők juthatnak be. A nap 24 órájában járőrök vigyáznak a lakók házaira és ingóságaira. A kitelepítettek sérelmére elkövetett bűncselekmény továbbra sem jutott a rendőrség tudomására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.