Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Július 19. 00:00, szombat | Helyi

Ásványokban gazdag karsztvíz várja a kánikulában szomjazókat a Platán - forrásnál

Ásványokban gazdag karsztvíz várja a kánikulában szomjazókat   a Platán - forrásnál

Vizet inni nem csak nyáron, hanem egész évben fontos. A kánikula időszakában azonban komoly egészségügyi problémákat okozhat a dehidratáció.

Az Északdunántúli Vízmű Zrt. 2013 novemberében ünnepélyes keretek között adta át fogyasztóinak a tatai Platán - forrást. A négyoszlopos ivókút egyedi faragványokkal díszített vízköpőiből 20,5 Celsius fokos karsztvíz érhető el minden szomjazó számára, ingyenesen.

A víz az emberi lét egyik alapja, az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen forrás. Testünket 60-65 %-ban víz építi fel. A víz biztosítja szervezetünk számára a szükséges tápanyagok felszívódását és szállítását, és testünk megfelelő belső hőmérsékletéhez is elengedhetetlenül fontos. Egy átlagos felnőttnek napi 2-2,5 liter folyadék fogyasztása ajánlott. Így pótolható ugyanis a napi vízleadásunk. Nyáron a verejtékezés miatt megnő a szervezetünk vízvesztesége, ezért ebben az időszakban még fontosabb a megfelelő folyadékpótlás.

Tatán 2013 novemberében avatták fel a Platán - forrást. A létesítmény nemcsak a város, hanem az ivókutat üzemeltető ÉDV Zrt. büszkesége is.

Jelen Tamás vezérigazgató az átadó ünnepségen így fogalmazott: „A forrásvíz önmagában az örök élet szimbóluma, számunkra a megbízhatóság, a kiváló minőségű vezetékes víz biztonságának jelképe is. Az életadó forrás üzenetét magunkénak érezzük, ezért is újítottuk meg tavaly társaságunk arculatát, melynek központi eleme a biztonságot szimbolizáló forrásház lett”

Az 1,3 m átmérőjű, 2,6 m magas mészkőtömbökből készült négyoszlopos ivókút egyedi faragványokkal díszített vízköpőin naponta 8-10 m3, 20,5 Celsius fokos karsztvíz folyik át.

A forrást a tapasztalatok szerint megkedvelték a helyiek és a turisták is, hétvégenként százak oltják szomjukat vizével.

És, hogy miért is jó csapvizet inni?!

- mert, minőségi szempontból az egyik legbiztonságosabb élelmiszer. A laboratóriumok több tucat szempont alapján folyamatos vizsgálják a víziközművek által szolgáltatott vizek minőségét;

- mert, fogyasztása egészséges. A szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat tartalmaz;

- mert, környezetbarát, hiszen vezetéken érkezik és nem palackban, amelynek lebomlása akár több száz évbe is telhet;

- frissít és nem hízlal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.