Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. Augusztus 08. 08:56, csütörtök | Helyi

Aszfaltos útépítés Síkvölgyön

Aszfaltos útépítés Síkvölgyön

Elkezdődött a Síkvölgyi üdülőterület két útjának aszfaltos útépítése, ezek egyike a gáton vezet át, míg a másik a buszmegállótól a vendéglő irányába halad

Jelentette be a helyszínen Ablonczy Dánielné, Bánhida önkormányzati képviselője. Megtudtuk tőle, hogy a munkákat két ütemben végzik el, az elsőben a gáton átvezető út készül el, a másodikban a buszmegállótól induló szakasz. A beruházás teljes költsége 7, 5 millió forint lesz. A kivitelező Geotech Kft. a tervek szerint augusztus végére elkészül a munkákkal. Ablonczy Dánielné hangsúlyozta, hogy ezzel a beruházással jobb minőségű lesz a közlekedés a népszerű üdülőhelyen.

Az utakat mart aszfaltból építik, amely kiválóan alkalmas útépítési és térburkolási célra. Ennek keletkezése úgy történik, hogy a régi elhasználódott aszfalt utak újra aszfaltozása előtt a felső néhány centiméteres réteget aszfaltmarógéppel eltávolítják, majd különböző technológiai folyamatok után újrahasznosítják. A mart aszfalt nagyon alkalmas a nyaralótelepeken, így a síkvölgyi üdülőterületen is, az utak építésére. A felújításkor a gáton, 900 négyzetméteren kerül kiegyenlítő réteg az út- és padkafelületre, majd kétrétegű felületi bevonat az útburkolatra. A vendéglő irányába 40 centiméter kőzúzalékot is beépítenek, és 780 négyzetméteren – a korábban említett technológiával - történik az útépítés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.