Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2013. Október 28. 10:31, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Átadták a Felsőgalláért díjakat

Átadták a Felsőgalláért díjakat

A hétvégén ötödik alkalommal adták át a Felsőgalláért Díjat. Az ünnepséget a Széchenyi Művelődési Házban tartotta a szervező Felsőgallai Baráti Kör Egyesület.

Az idei évben a kitüntettek Gyulai Zoltánné és Németh Erzsébet voltak. Az eseményen jelen volt Turainé John Katalin, felsőgallai önkormányzati képviselő, Tamásné Lobenwein Gizella, Tatabánya jegyzője és Fenyvesi Béla, a Felsőgallai Baráti Kör Egyesület elnöke.A Felsőgallai Baráti Kör Egyesület a díjat, azon személyek érdemeinek és tevékenységének elismerése céljából alapította, akik kiemelkedően hozzájárultak Felsőgalla társadalmi, gazdasági, kulturális, sport és egyéb vonatkozású fejlődéséhez. Az ünnepségen Turainé John Katalin többek között a helyi közösségben rejlő értékek fontosságát és azok nélkülözhetetlenségét hangsúlyozta, de szólt a felsőgallai fejlesztésekről is. Gyulai Zoltánné már régóta várományosa volt a díjnak. 1964-től 1993-ig a Felsőgallai Óvoda óvónőjeként, 1980 és 1993 között az intézmény vezetőjeként dolgozott. A Felsőgallai Óvodában eltöltött több mint 30 év alatt szinte mindenkit megismert Felsőgallán. 1986-ban Kiváló Munkáért kitüntetést, 1992-ben Molnár János Pedagógiai díjat kapott. 1993-ban átvehette a Pedagógus Szolgálati Érdemérmet, majd 2005. szeptember 5-én az 50 éve megszerzett óvónői diplomájáért Díszoklevelet kapott. Németh Erzsébet fodrászként dolgozik Felsőgallán, a Széchenyi Tömegsport Egyesület tagja. A Kolibri Táncegyesület alapítójaként több korcsoportban a tánc szeretetére nevelte a fiatalokat, több mint egy évtizeden keresztül, igazi élő közösségeket hozva létre. Az egyesület megszűnése után, 2010-től a felsőgallai családi nap szervezésében vállal szerepet, ezzel is tovább építve a helyi közösséget. Az ünnepélyes díjátadó után a Felsőgallai Német Nemzetiségi Óvoda, a Széchenyi István Általános Iskola, a Felsőgallai Német Nemzetiségi Dalkör és a Felsőgallai Német Nemzetiségi Tánccsoport léptek fel, akik műsorukkal köszöntötték a díjazottat, és egyben ízelítőt adtak a helyi sváb kultúrából. (A fotón Fenyvesi Béla, a Felsőgallai Baráti Kör Egyesület elnöke, fiatal kitüntetett, Tamásné Loebenvein Gizella, Tatabánya jegyzője, idős kitüntetett, Turainé John Katalin, felsőgallai önkormányzati képviselő).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.