Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Október 06. 08:43, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Átadták a futópályát

Átadták a futópályát

Óvodás és családi tó-futás, szabadidős játékok és sportprogramok keretében adták át a Csónakázó-tó körüli, több mint 700 méter hosszú futópályát.

A külső és belső ívén is megújult, tavat körbeölelő sétányt Schmidt Csaba polgármester köszöntője után vették birtokba a sportolni vágyó gyerekek és felnőttek.– Nagy öröm számomra, hogy folyamatos a Csónakázó tó környezetének megújulása: nyár elején az autóbuszmegállótól a pétanque pályáig szépült meg a Jubileum park, ahová fákat, virágokat ültettek, majd padok, asztalok és új szökőkút is került a területre – fogalmazott köszöntőjében a polgármester. Schmidt Csaba kiemelte: most a tó környéke újult meg: a sétány külső felén a kocogók számára ideális felületet nyújtó rekortánnal borított futópálya épült, míg a tóhoz közelebbi, belső oldalon új burkolatot kapott a gyalogút. A park fejlesztése azonban ezzel nem ér véget: még az idén megépül a harmadik műfüves focipálya is a területen, amit sátorral fednek le, hogy télen is alkalmas legyen az iskolások és a felnőttek sportolására. – Bízom benne, hogy a park fejlesztésével sikerül olyan közösségi teret létrehozni, ahol a város lakói jó szívvel töltik el az időt – tette hozzá a polgármester, majd átadta a futópályát a rajthoz gyülekező óvodásoknak és családoknak.

A rendezvény a nap további részében mozgás-koordinációs és sportjátékokkal, egészségügyi mérésekkel és tanácsadással folytatódott.Mint ismeretes, a Csónakázó-tó körüli rekortán futópálya építése és a sétányburkolat felújítása három ütemben készült el. A belső, sétálók által használható részt stabilizált burkolattal fedték be, míg a külső, futók által használható sávra 10 milliméter vastag, ízületeket kímélő rekortán burkolat került egy méter szélességben, 720 méter hosszúságban, és a szegélyeket is kicserélték. Mindezen túl két további, közel 400 méter hosszú, a tó körüli sétányhoz csatlakozó útszakaszt is felújítottak a parkban, 3 méter szélességben, egy harmadik szakasz pedig utólag, közel 670 négyzetméteren kapott új burkolatot. A 38 millió forintos beruházás során összesen 2500 négyzetméter burkolat újult meg a Csónakázó-tó körül. A Jubileum Park fejlesztése az idei évben tovább folytatódik: az aszfaltos futballpályát 800 négyzetméteren műfűvel borítják be, a kispályás mérkőzésekre alkalmas létesítmény fölé túlnyomásos, fűthető sátrat emelnek, így az a téli időszakban is üzemeltethető lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.