Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Május 25. 21:01, vasárnap | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Átadták a Jubileum parkot

Átadták a Jubileum parkot

Közös ünneplés, színes családi és gyerekprogramok keretében adták át a megújult Jubileum parkot a tatabányaiaknak.

A park megnyitójára nagyon sokan ellátogattak, hogy együtt ünnepeljék a felújítás első ütemének befejezését. A város lakóit Schmidt Csaba polgármester köszöntötte, aki kiemelte: a park átadásával egy újabb modern, a városban élők valódi kikapcsolódását szolgáló közösségi teret vehetnek birtokba a tatabányaiak.

A Jubileum park a felújítás után ismét színteret biztosíthat megannyi kulturális eseménynek, bízom benne, hogy sikerült olyan közösségi teret létrehozni, ahol a város lakói jó szívvel töltik el az időt – fogalmazott köszöntőjében Schmidt Csaba. Tatabánya fejlesztésében kiemelt célkitűzés az olyan városi környezet kialakítása, ahol biztonságban és jól érzik magukat az itt élő emberek, a Jubileum park pedig ismét ilyen hellyé vált. A munkálatok azonban a jövőben tovább folytatódnak – tette hozzá a polgármester: az idei évben megépítjük a harmadik műfüves focipályát is a parkban, a Csónakázó tó körüli sétányt pedig felújítjuk, és egy több mint 700 méter hosszú futópályát is építünk, ezzel is tovább növelve a sportolási és kikapcsolódási lehetőségeket a városrészben – fogalmazott a városvezető. A színes és játékos szórakozást kínáló családi napon színpadra léptek a Szivárvány Óvoda apróságai, akik a műsor után gyorsan birtokba vették a parkban található szórakoztató- és sportjátékokat. A Napvirág zenekar műsorára sok gyerek volt kíváncsi, a felnőttek pedig musical- és operett-dalokból álló koncertet hallgattak meg. A családi délutánt a Népház Showformációs Együttes műsora zárta. Mint ismeretes, a Jubileum park fejlesztésének első ütemében az autóbuszmegállótól a pétanque pályáig fákat, bokrokat telepítettek, virágágyásokat alakítottak ki, parkosították a területet. A megszépült környezetbe padok, asztalok kerültek és új szökőkutat is építettek. A parkban sakkasztalok is helyet kaptak, így minden korosztály számára biztosított a szabadidő kellemes eltöltése. A Jubileum Park fejlesztése a közeljövőben tovább folytatódik: a beruházás második ütemében az aszfaltos futballpályát 800 négyzetméteren műfűvel borítják be, a kispályás mérkőzésekre alkalmas létesítmény fölé túlnyomásos, fűthető sátrat emelnek, így az a téli időszakban is üzemeltethető lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.