Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Március 20. 10:26, szerda | Helyi

Átadták az Év Befektetője díjakat

Átadták az Év Befektetője díjakat

"Az év legtöbb munkahelyet teremtő vállalata” címet - Tatabányára tervezett beruházásával - a Bridgestone nyerte el.

Kedden este átadták az Év Befektetője díjakat Budapesten, a kitüntetést a Magyarországon kiemelkedő befektetői teljesítményt nyújtó cégek elismerésére alapította a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA). „Az év legtöbb munkahelyet teremtő vállalata” címet - Tatabányára tervezett beruházásával - a Bridgestone nyerte el.
Az idén második alkalommal megrendezett díjátadón Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter megköszönte az ország iránt tanúsított befektetői bizalmat, egyben kiemelte: szeretnék elérni, hogy a befektetési állomány tovább növekedjen. A kormány gazdaságpolitikájának fontos célja az adósság csökkentése, a foglalkoztatás bővítése - tette hozzá. A miniszter szerint a 2013-as évnek a gazdasági növekedésről kell szólnia, és arról, hogy a végrehajtott átalakítások hogyan tudják ezt szolgálni.
A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft., a japán Bridgestone Tire gépjárműabroncs-gyártó cég leányvállalata 267 millió euró értékű kapacitásnövelő befektetéssel 505 új munkahelyet teremt tatabányai gyártóüzemében. Karato Kenji a cég Igazgatója a díj átvételekor megköszönte a kormányzat támogatását és Tatabánya városának, hogy ideális helyszínt teremtett a beruházáshoz.
Schmidt Csaba polgármester a díjjal kapcsolatosan elmondta, hogy az önkormányzat egyik legfontosabb feladatának a munkahelyteremtés támogatását érzi, éppen ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy az ide érkező befektetők kiemelkedő körülményeket találjanak a letelepedéshez. Ezért a város kiemelt figyelmet fordít az infrastrukturális beruházásokra is.
A fővárosi díjátadón, ahol még hét cég vehetett át elismerést, Dobos Erzsébet, a HITA elnöke többek között ismertette, hogy a szervezet tavaly 89 befektetési projektet kezelt, s ha mindegyik a tervek szerint megvalósul, akkor az 1,2 milliárd euró tőkét hoz Magyarországra, és ez több mint 15 ezer munkahelyet eredményezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.