Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Március 20. 10:22, szerda | Helyi

Átadták az iskoláknak a Dr. Card Kártyákat

Átadták az iskoláknak a Dr. Card Kártyákat

Schmidt Csaba polgármester több mint tízezer Dr. Card kártyát adott át Berczellyné Nagy Mariannának, a tatabányai tankerület igazgatójának és három városi intézmény vezetőjének.

A Szent Margit Általános Iskola, Remédium Általános Iskola és Szakiskola, valamint a Bánhidai Ipari Tanoda – vezetőjének.
A polgármester elmondta: az Önkormányzat a város összes nappali tagozatos általános és középiskolás diákjának illetve pedagógusának biztosítja az egészségkártyákat az Egészséges Tatabánya Program keretében, ezek továbbításáról a tankerületi igazgatóság gondoskodik.

Mindenki elsősorban a saját egészségéért felelős, de a közösségnek, a társadalomnak is meg kell teremtenie azokat a feltételeket, amelyek ösztönzik, segítik, lehetőséget biztosítanak minden ember számára, hogy ezért tenni is tudjon – fogalmazott Schmidt Csaba azon a korábbi városházi tájékoztatón, ahol bejelentette, hogy az önkormányzat elindítja a négy éves Egészséges Tatabányáért Programot. Az Egészséges Tatabányáért Program egy középtávú népegészségügyi kezdeményezés, amely három fő pillére: az egészséges életmód kialakításához való hozzájárulás, az egészségügyi szűrések megismertetése és a szűréseken való rendszeres részvételre ösztönzés, valamint az egészségügyben és a szociális területen dolgozók munkájának segítése.

Az előreláthatóan négy éves program a megyeszékhely lakosságának általános egészségi állapota javítása érdekében minden évben egy-egy területre koncentrál, így idén a sportolásra. A következő években az egészséges táplálkozás, környezet, és a mentális egészség fontosságára hívják fel a figyelmet. Emellett a megelőzés érdekében sorozatos egészségvédő szűrő- és megelőző programokat is indít az önkormányzat. Erre példa a már évek óta zajló HPV vírus elleni védőoltás, amelyet az önkormányzat finanszíroz, és így ingyenesen igénybe veheti a fiatal lányok érintett korosztálya – fogalmazott a polgármester.

A most átadott Dr. Card egy bankkártya nagyságú kártya, amely tartalmazza tulajdonosa legfontosabb egészségügyi adatait, s így sürgősségi ellátás esetén a kezelőorvos azonnal megkapja pácienséről azon információkat, amely a kezeléshez szükséges.

Dr. Card kártyán a személyes adatokon felül feltüntethető a háziorvosunk elérhetőségei, valamint az egészségügyi állapotunkra vonatkozó információk – vércsoport, vérátömlesztés, cukorbetegség, magas vérnyomás, korábbi egészségügyi problémák, krónikus betegségek és egyéb allergiák, köztük a gyógyszerérzékenység is.

A kártya ünnepélyes átadásán jelen voltak:

Schmidt Csaba polgármester
Berczellyné Nagy Marianna igazgató - Tatabányai tankerület
Turza Károlyné ig.- Szent Margit Általános Iskola
Tárnok Tibor ig. - Remédium Általános Iskola és Szakiskola
Demeter János ig. - Bánhidai Ipari Tanoda

Az ünnepség keretén belül átadott Dr. Card Kártyák száma:

Tankerület részére: 10031 db
Szent Margit Általános Iskola 263 db
Remédium Általános Iskola és Szakiskola:163 db
Bánhidai Ipari Tanoda:96 db
összesen:10553 db

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.