Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2015. Március 15. 00:00, vasárnap | Helyi sport

ATLÉTIKA

ATLÉTIKA

Országos ifjúsági és junior fedett-pályás bajnokság illetve
Junior országos téli gerelyhajító-bajnokság

A múlt hétvégén került megrendezésre az ifjúsági és junior atléták legnagyobb téli seregszemléje.A TSC-Geotech atlétáit elsősorban a tavalyi év ifjúsági olimpikonjai fémjelezték.
Salamon Zoltán, vezetőedző:
Rossz előjelekkel indultunk neki a bajnokságnak, mert Luterán Petra a magasugrás versenyszám listavezetője betegágynak dőlt és még péntek este is kétséges volt a versenyen való részvétele. Szombat reggelre a versenyzési vágy felülkerekedett a betegségén és az indulók között tudhattuk. A betegségnek megfelelően rövidített nekifutásból biztonsági ugrásokkal addig versenyzett, míg eldöntötte a maga javára a verseny.
A nap másik esélyese Schmölcz Mák Xavér volt, aki ebben az évben először fogott gerelyt az évben, ennek ellenére jó dobásokkal melegített és papírformának megfelelő helyezést (2.hely) érte el korosztályában az ifjúsági világbajnoki második helyezett tudta csak megelőzni.
Xavér eredménye a felnőtt gerellyel új egyéni csúcs, mely mindössze 1 m-re van az ez évi junior EB kiküldetési szintjétől.
Csak azért, hogy a dobogó minden fokán álljon tatabányai versenyző a versenynap végén Schöffer Attila 3000 m. síkfutásban szép egyéni csúccsal zárva a versenyt harmadik helyen érkezett célba.
A tatabányai atléták egyéb döntős helyezései:
Izbéki Balázs 1500 m. 8.hely
Major Dávid 1500 m. 6.hely
Schöffer Attila 1500 m. 5.hely
Deák Norbert távolugrás 6.hely
Sáradi Martin gerelyhajítás 4.hely

Felkészítő edzők: Schaffer Tamás, Reichnach Ferenc, Luterán László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen

2024. Július 22. 07:57, hétfő | Sport

Balaton-átúszás - Több mint 11 ezren indultak

Több mint 11 ezren vettek részt a szombatról vasárnapra halasztott 42. Lidl Balaton-átúszáson, melyen a férfiaknál holtverseny született, míg a nőknél Juhász Janka győzött.