Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Szeptember 22. 10:50, szombat | Helyi

Autómentes nap az utakon

Autómentes nap az utakon

Európai autómentes nap szeptember 21. -én (pénteken) a Megyeháza előtti parkolóban.

"Visszafoglaljuk a teret az autóktól!" Kezdte a beszédét Schmidt Csaba az autómentes nap alkalmából. Ezzel a kezdeményezéssel, a gyerekek, akik részt vesznek a rendezvényen, hazaérve lelkesen mesélik hol jártak, és talán ők is kerékpárra cserélik néhanapján az autójukat. Ahogyan Schmidt Csaba polgármester is tette, ugyanis óvárosi otthonából ő maga is kerékpárral érkezett aznap a Polgármesteri Hivatalba.

Délután került sor a már megszokottnak mondható Kerékpáros Felvonulásra, amit a kicsik kezdtek a parkoló körbe bringázásával. Legtöbb gyerkőc a Micimackó Óvodából érkezett, akik nagyon lelkesen tekerték körbe a nekik kijelölt útvonalat, az óvoda nevével ellátott láthatósági mellényükben. Ezt követően gurultak ki a parkolóból a többiek és vágtak neki az öt és fél kilométer hosszú felvonulásnak, amelyet egy rendőrautó vezetett fel. A tömegben fiatalok, közép és időkorúak egyaránt jelenvoltak. A visszaérkezésüket követően tombolasorsolásra is sorkerült, amelynek a fődíja egy kerékpár volt.

Támogatók:

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata, Tatabánya Pont, Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség, KEM-MTESZ Szervezet, Vértes Volán Zrt., FOR-VID Kft. KEM-i Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv (Tatabányai, Tatai, Oroszlányi Kistérségi Népegészségügyi Intézete), Tatabánya Rendőrkapitányság Közlekedési Osztály, Tatabányai Klímakör Közhasznú Egyesület, Északdunántúli Vízmű Zrt., TRICEPSZ Triatlon, Kerékpáros és Szabadidősport Egyesület, Vulkán Tömegsport Egyesület, Zöld Sziget Kör Természetvizsgáló Közhasznú Egyesület

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.