Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2015. Május 25. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: pozitívnap

Az egyik legjobb nyári program: szedj levendulát Tihanyban!

Az egyik legjobb nyári program: szedj levendulát Tihanyban!

Néhány hét, és kezdődik a Szedd Magad! levendula akció Tihanyban. A gyűjtés feltételeit már most nyilvánosságra hozták, lehet készülni a kalandra.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság 2015. június 13-tól július 5-ig minden nap 10 órától 20 óráig várja a tihanyi bekötőút mellett fekvő levendula-ültetvényen az érdeklődőket, akik a virágzó levendulamező szemet gyönyörködtető látványa mellett szeretnék a szedés élményét is átélni, és saját kezűleg aratott tihanyi levendulát hazavinni.
A résztvevők arató táskát a helyszínen tudnak vásárolni. A levendula szedése pedig kizárólag ezekkel a sorszámozott táskákkal lehetséges. Előzetesregisztrációazonban nem szükséges.
Az igény szerinti mennyiségben megvásárolt arató táska díján kívül a levendula-szedésnek nincs egyéb díja.
Parkolni a helyszínen, a levendula ültetvény előtt díjmentesen lehet. A helyszínen jelenlévő természetvédelmi őrök tájékoztatják az érkezőket a parkolási lehetőségekről, a szabad parkolóhelyekről.
A részvétel feltételei:
1.Arató táska vásárlása, amelynek díja: 2.000 Ft/arató táska. Igény szerint több arató táska is vásárolható.
Arató táska mérete: 28 cm X 21 cm x 11 cm.
Levendulát kizárólag az előzetesen megvásárolt (sorszámos, BfNP logós) arató táskába lehet szedni, más tárolóeszköz (zacskó, táska, zsák, doboz, stb.) használata nem megengedett.
2.A levendula szedését mindenki saját felelősségére, saját kézi eszközzel végzi (olló, metszőolló, kés). Szükség esetén a helyszínen metszőollót korlátozott számban tudnak kölcsönözni. A levendula kézi, vagy nem megfelelő eszközzel történő szedése - a cserjék védelme érdekében - tilos.
3.A levendulát az ültetvény erre kijelölt részén lehet szedni.
4.Kiskorú gyermek kizárólag felnőtt felügyelete mellett és felelősségére vehet részt a szedésben!
5.A levendula szedését követően kérik a vendégeket, hogy az arató zacskót utólagos regisztráció érdekében a standhoz vigyék vissza. Ekkor a vendég zacskónként egy, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság látogatóhelyeit tartalmazó leporellót kap, amely egyben egy fő felnőtt részére két alkalommal kedvezményes belépést biztosít a feltüntetett bemutatóhelyeinken. A kedvezmény 2015.12.31-ig vehető igénybe.
6.A helyszínen kész levendula-csokor is kapható, ára 500-Ft/csokor.
7.A helyszínen kizárólag levendula szedésére van lehetőség, tő vásárlására nem. Ültetésre alkalmas levendula tő vásárlására, valamint egyéb levendula-, és nemzeti parki termékek vásárlására (levendula szappan,olaj, csoki, szörp, lekvár, ajándéktárgyak, levendula ételeket tartalmazó szakácskönyv, bivaly-, és szürkemarha szalámi, stb.) a tihanyi Belső-tó partján található Levendula Ház Látogatóközpontban van lehetőség! A helyszínen tartózkodó természetvédelmi őröktől további információk kérhetők.
8.Előzetesregisztrációnem szükséges!
9.Információ hétköznap: 06-87-555-291
A "SZEDD MAGAD!" akción kívül a levendula szedése az új ültetvényen és az őslevendulásban is tilos.
Helyszín:Tihanyi bekötőút mellett fekvő levendula-ültetvény (Gödrösi elágazó)
GPS:46.919753, 17.864777

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.