Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Október 06. 08:42, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Az életért gyalogoltak

Az életért gyalogoltak

Tizenkettedik alkalommal gyalogoltak a tatabányai nők, hogy felhívják a figyelmet a mellrák veszélyeire és a szűrés fontosságára.

. A „Gyalogolj az életedért!” elnevezésű városi sétán a rendezvény fővédnökei: Schmidt-Tóth Piroska és Tamásné Lobenwein Gizella jegyzőasszony Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes cselgáncsozó kíséretében sétáltak az élen, mögöttük Schmidt Csaba polgármester, az Érted Alapítványtól Bujtor Éva főszervező, Dr. Lőke János, a Szent Borbála Kórház főigazgatója és Dr. Dombi Péter főorvos a képviselőtestület nő tagjaival sétált, őket szinte miden korosztályból követték a hölgyek.

A fővédnökséget az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is Schmidt-Tóth Piroska látta el, aki szerint a sétával felhívhatjuk a figyelmet a megelőzés fontosságára. A fővédnök asszony kiemelte: az idei sétán részt vevő hölgyektől azt kérték, hogy fogadják meg, rendszeresen részt vesznek a szűrővizsgálatokon, és elsajátítják az önvizsgálat lépéseit is, mindezekre pedig figyelmeztessék leánygyermekeiket és édesanyjukat is. Tamásné Lobenwein Gizella jegyzőasszony, aki ugyancsak az esemény fővédnökeként vett részt a sétán, a megelőzés és a fiatalok felvilágosítása mellett a rendszeres szűrések fontosságát emelte ki, hisz ha időben felismerik, jó eséllyel gyógyítható ez a betegség. A figyelemfelkeltő menet rendőri felvezetés mellett a városházától, egészen a Szent Borbála Kórházig tartott, ahol Dombi Péter főorvos köszöntötte a résztvevőket. A főorvos a szűrések jelentős szerepe mellett az egészséges életmód és a mozgás fontosságára tért ki beszédében. Elmondta, jelenleg a nők csak alig több mint húsz százaléka él a szűrővizsgálatok lehetőségével, pedig a betegség korai felismerésével javíthatók a nők túlélési esélyei. Dr. Lőke János főigazgató beszédében kitért arra: a rákos betegek nagy része ma már megmenthető, ha időben elkezdik a kezelést, aminek feltétele a rendszeres szűrővizsgálatokon való részvétel. A rendezvény díszvendégeként Csernoviczki Éva kiemelte: fontos, hogy a fiatal generációt arra neveljék, hogy évről évre részt vegyen a szűréseken, majd a séta résztvevőit arra biztatta, családjuk körében is hirdessék az itt elhangzott gondolatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.