Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Július 11. 10:41, szerda | Helyi

Az elmúlt napok rendőrségi hírei

Az elmúlt napok rendőrségi hírei

400 méteren a rendőrök voltak gyorsabbak

Hiába menekült a rendőrök elől a tolvaj a 400 méteres „sprint és gátfutáson” az őrmester és prancsnoka gond nélkül lefutotta és elfogta a 18 éves fiatalembert, aki még biliccsel a kezén is megpróbált kibújni az intézkedés alól.

Merész volt a tolvaj. Kedden késő este arra ébredt a sértett, hogy valaki zörög az ajtaja előtt és be akar menni oda. Eközben egy szomszéd már a rendőrségi segélykérőt tárcsázta, mert ismeretlen alakot látott a szomszéd kertjében az éjszaka sötétjében. Az ügyeletes azonnal küldte a járőröket, akik a helyszínen tetten érték a fiatalembert, de elfogni nem tudták, mert a rendőrök láttán futásnak eredt. A kollégák utána szaladtak és 400 m futást követően kerítéseken átugorva egy bokros részen sarokba szorították.

Miután elfogták, kezét hátrabilincselték és a szolgálati gépjárműhöz kísérték. Ekkor a 18 éves fiatalember hirtelen, nagy erővel lábon rúgta az őt kísérő őrmester, ezért a hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tett ellene, így a lopás kísérlete mellett ezért is felelni kell majd.

Elkapták a sorozatbetörőt

Egy hete fosztogatta az Öreg-tó környéki házakat a 30 éves tatai férfi, végül kedden délután a nyomozók véget vetetettek portyázásának. A bűncselekmények elkövetésének módja szerteágazó. Volt, hogy a szúnyoghálót befeszítve jutott be egy házba, máskor az ablakot törte be. Az Esély Budapest Alapítvány táborában úgy jutott be június 30-án, hogy takarítónak adta k magát, így senki nem kérdőjelezte meg, miért ment be a nyitott szobába.

Múlt héten több bejelentés is érkezett betöréses lopásról a Tatai Rendőrkapitányára. A helyszínen végzett adatgyűjtés, valamint a helyszínen rögzített nyomok értékelése során a Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője gyanakodni kezdett egy korábbi „ügyfelére”, aki pár évvel ezelőtt már „dolgozott” ugyanezen a területen.

Az osztályvezető felmarkolta a 30 éves tatai férfi fényképét és bemutatta a sértetteknek, akik egyértelműen felismerték őt. A férfit kedden délután őrizetbe vették és gyanúsítottként kihallgatták. Eddig 29 bűncselekmény elkövetését ismerte el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.