Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Szeptember 03. 13:34, hétfő | Helyi

Az elmúlt napok rendőrségi hírei

Az elmúlt napok rendőrségi hírei

A hétvégén se unatkoztak Tatabányán és környékén a rend őrei!

- Árulkodó tetoválás

Még csak 22 éves, de már most hosszú bűnlajstroma van annak a tatabányai férfinak, akit szeptember 1-jén fogtak el és vettek őrizetbe a rendőrök. Ezúttal lopás és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt kereste őt a Tatabányai Törvényszék.

Rutinellenőrzés során fogták el a rendőrök akkor, amikor Tatabánya Mésztelep városrészében járőröztek. A férfi az igazoltatás során megpróbálta félrevezetni a kollégákat, sajátja helyett testvére adatait adta meg, de a rendőrök nem hittek neki.

Személyazonosságának megállapítása végett előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol tetoválása alapján minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy ő az a férfi, aki ellen több elfogatóparancsot adtak ki.

A férfit a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette.

- Egy tolvaj még hiányzik

Ismét a régi módszert vette elő három tatabányai fiatal szeptember 2-án délelőtt és tépte ki egy idős asszony nyakából aranyláncát.

A néni Tatabánya belvárosában, a pláza előtt sétált, mikor szembetalálkozott a három kapucnis felsőt viselő fiatal helybélivel.

A fiúk nem szóltak a sértetthez, csendben elhaladtak mellette, majd egyikük hátulról kitépte nyakából az arany nyakláncát és elszaladtak. A 66 éves tatabányai asszony azonnal hívta a 107-es segélyhívót és kérte a rendőrök segítségét. A bejelentésre megmozdult a szolgálatban lévő állomány és a városban elhelyezett térfigyelő kamerák is az elkövetőket kezdték keresni.

A személy- és ruházatleírások alapján a térfigyelő kamerát kezelők hamar rátaláltak a három fiatalra. Menekülésük útvonalát folyamatosan jelezték a járőröknek, akik pár perc alatt elfogták a csapat két tagját, egy 16 és egy 18 éves tatabányai fiatalembert. Harmadik társuknak a nyaklánccal együtt sikerült elfutnia és elrejtőznie. Az ismeretlen fiatalt nagy erőkkel keresi a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

A két tolvajt a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

- Komárom kereste, Tata elfogta

Garázdaság miatt kereste a Komáromi Rendőrkapitányság azt a 18 éves tatabányai férfit, akit szeptember 3-án hajnalban fogtak el a Tatai Rendőrkapitányság járőrei. A buszvégállomásnál járőröztek, mikor felfigyeltek a fiatal férfira.

Igazoltatták, így derült ki, hogy a Komáromi Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki ellene. A fiatalember még márciusban a komáromi buszpályaudvaron rugdosta meg a táblákat, amelyből több letörött a tartóoszlopról. A komáromi rendőrök gyorsan reagáltak a bejelentésre és a bűncselekmény helyszínétől nem messze elfogták a fiatalembert, aki ellen garázdaság miatt indított eljárást a Rendőrség.

Őrizetbe nem vették őt, szabadlábon hagyása mellett indult meg ellene az eljárás. A rendőrség többször is idézte, hogy a bűncselekménnyel kapcsolatban kihallgassa őt, de egyszer sem jelent meg a kapitányságon, ezért elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene. A fiatalember ezúttal már nem szabadul ilyen könnyen, a Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.