Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Szeptember 10. 10:59, hétfő | Helyi

Az elmúlt napok rendőrségi hírei

Az elmúlt napok rendőrségi hírei

- Itt a kocsi, hol a kocsi

Eltűnt egy gépkocsi egy tatabányai családi ház garázsából, legalábbis így gondolta tulajdonosa. A férfi elmondása szerint három vagy négy napja parkolt le az Audi A6-sal, azóta nem használta. Nem tudja, hogy vitték el, mert erőszakos behatolásnak nem volt nyoma a garázsajtón.

A járőrök és a forró nyomos szolgálat a nagy értékű autó felkutatásába kezdtek, végül a vasútállomáson találták meg a személygépkocsit. Kiderült, hogy nem tulajdonította el senki, azt tulajdonosa használta utoljára és ő parkolta le az állomáson, de stresszes életének köszönhetően elfelejtette, hol hagyta autóját.

- Életmentő rendőrök

Tatabányán a rendőrök mentették meg egy asszony életét, aki nagy mennyiségű gyógyszert vett be, melyre alkoholt fogyasztott. A nő a Nomád Camping területén húzta meg magát, innen értesítették a rendőrségi ügyeletet a mentősök, akik nem tudtak bejutni a zárt kapun.
A járőröknek nem jelentett akadályt a kerítés, átmásztak rajta és kihozták az asszonyt, akit a mentősök életének megmentése érdekében azonnal kórházba szállítottak.

- Együtt a megye közbiztonságáért
Oroszlányban tartott fokozott ellenőrzést szeptember 8-ról szeptember 9-re virradóra a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. Az akcióban részt vevő rendőrök 12 személlyel szemben foganatosítottak személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést, 4 helybélit pedig ittas járművezetés miatt bírságoltak meg.
Egy 32 éves oroszlányi férfit szabálysértési őrizetbe vettek a fokozott ellenőrzést végrehajtó rendőrök, miután igazoltatása során kiderült róla, hogy 2012. augusztus 9-én ittas járművezetés miatt eltiltották a gépjárművezetéstől. A férfi ezúttal nem fogyasztott alkoholt, de járművének és ruházatának átvizsgálása során növényi származékot és kis zacskókban fehér port találtak nála a járőrök.
A férfit előállították az Oroszlányi Rendőrkapitányságra, ahol ellenőrizték, nem fogyasztott-e kábítószert. Vizeletében a gyorsteszt kábítószer jelenlétét mutatta ki, ezért és a ruházatátvizsgálás során előkerült és lefoglalt kábítószergyanús anyagok miatt a férfi ellen visszaélés kábítószerrel, valamint járművezetés bódult állapotban bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított az Oroszlányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.
Az eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt is eljárás indult a férfi ellen. Emiatt szabálysértési őrizetbe vették őt a rendőrök és kezdeményezik gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását.

- Aki keres, az talál
Mindenre odafigyelnek a rendőrök Tatabányán. Akkor sem tétlenkednek, ha a városban csend és nyugalom uralkodik.
Szeptember 8-ról szeptember 9-re virradó éjszaka a körözés alatt álló, feltehetően Tatabányán bujkáló személyek lakcímét járták sorra, hogy elfogják a keresett személyeket és átadják őket az igazságszolgáltatásnak. Így találták meg otthonában azt a 21 éves tatabányai férfit, akit a Sátoraljaújhelyi bíróság keresett. Lopás bűntett elkövetése miatt kellett volna a bíróságon megjelennie, de helyette Tatabányára sietett.
A férfit a tatabányai járőrök elfogták és őrizetbe vették.

- Eltolta a mopedet

Közel egy időben érkezett két bejelentés a Tatabányai Rendőrkapitányságra szeptember 9-én délután. Az egyik szerint ismeretlen személy Tatabánya Sárberki lakótelepről eltulajdonított egy segéd-motorkerékpárt, a másik szerint egy kisfiú tolt egy kismotort nem messze a lakóteleptől, melyet útközben félrelökött.

Állampolgár buktatta le a gyermekkorú tolvajt, miután a fiú az ő telkén próbálta meg keresztültolni a lopott segéd-motorkerékpárt. A férfi rászólt a gyerekre, majd látta, hogy beért egy kis oldalutcába, ahol eldobta a robogót és gyalogosan továbbment Tatabánya-Bánhida felé.

Nem sokkal később járőrök érkeztek a helyszínre, ahol megállapították, hogy az eldobott segéd-motorkerékpár ugyanaz, mint amit Sárberekből tulajdonítottak el. Miután tudták ki volt az elkövető, a rendőrök a gyermek otthonához mentek, ahol édesanyja jelenlétében meghallgatták őt.

Gyermekkorú lévén a törvény szerint a 13 éves fiú nem büntethető, de a rendőrök felhívták ő és szülei figyelmét, hogy bűncselekményt követett el és tájékoztattuk őket, hogy a Tatabányai Rendőrkapitányság ilyen esetben értesíti a Gyámhivatalt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.