Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Szeptember 24. 11:37, hétfő | Helyi

Az elmúlt napok rendőrségi hírei

Az elmúlt napok rendőrségi hírei

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság emberei a hétvégén se unatkoztak!

Baracskán kötött ki a bolti tolvaj
15 napra ítélte a bíró azt a 18 éves oroszlányi fiatalembert, akit bolti lopáson ért tetten a biztonsági őr 2012. szeptember 20-án délután Oroszlányban. Csokoládékat lopott a Tescoból, de elvinni nem tudta az édességeket, a biztonsági szolgálat munkatársa elfogta és visszatartotta a rendőrök kiérkezéséig.
A bejelentés szerint 1815 forint értékben tulajdonított el csokoládét, de a rendőrök szakszerű ruházatátvizsgálásának köszönhetően további édesség került elő zsebeiből, így a lopási kár gyorsan a duplájára emelkedett, mely a tettenérésnek köszönhetően a helyszínen megtérült.
Az Oroszlányi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztálya szabálysértési értékre elkövetett lopás miatt eljárást indított a 18 éves oroszlányi fiatalemberrel szemben. Szabálysértési őrizetbe vették, majd 2012. szeptember 21-én délután gyorsított eljárás keretén belül bíróság elé állították, ahol 15 nap elzárást kapott.

Fát hoztak, pénzt vittek
Egy életen át gyűjtögetett pénzét vitte el három férfi egy idős tarjáni asszonytól. Tűzifát árultak, azért kopogtattak be az idős hölgyhöz, akinek bár nem volt szüksége tűzifára, mégis vett belőle. A három férfi 155 kosárral pakolt le az udvarára, amiért 248.000 forintot kértek. A néni sokallta az összeget, nem gondolta, hogy ennyit kell majd fizetnie, végül mégis odaadta a pénzt.
Az idős hölgy egy borítékban gyűjtögette pénzét, elmondása szerint 3 millió forint lehetett benne. Miután ebből leszámolta a tűzifa árát, a többit a kredencen hagyta. Újra kiment az udvarra, hogy kinyissa a kaput a távozó árusoknak. Miután elhajtottak és visszament a konyhába, de pénzét sehol sem találta. Azt ellopták az idegenek.
A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fokozottabb óvatosságot kér az idősektől. Ne engedjenek be idegeneket otthonukba, az ilyen jellegű vásárláshoz kérjenek segítséget rokonuktól, a szomszédtól. Pénzüket soha ne vegyék elő idegen jelenlétében, azt soha ne hagyják őrizetlenül. Ellenőrizzék a fa eredetét, írják fel a fát szállító jármű rendszámát, valamint, ha bármi gyanúsat észlelnek — az esetek többségében az olcsó ár a legfeltűnőbb —, akkor azonnal értesítsék a rendőrséget.

Szemtanúkat keresünk
A közúti közlekedésben résztvevőket figyelmeztette volna az úton folyó munkálatokra és azáltal a sebességkorlátozásra azok a jelzőtáblák, melyeket ismeretlen elkövető 2012. szeptember 15-re virradóra szétdobált a Tatabánya Gerecse utca és Április út kereszteződésében.
Közlekedésbiztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya ismeretlen személy ellen és egyben a lakosság segítségét kéri az elkövető személyazonosságának megállapítása végett. Szabó István r. ftzls., balesetvizsgálónál jelentkezhet(nek) hivatali munkaidőben a 34/517-777-es telefonszám 21-48-os mellékén, illetve a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikén azok, akik tudják, ki helyezte az úttestre a jelzőtáblákat, melyek balesetveszélyes helyzetet teremtettek.

Fogházban lett volna a helye
Lopás miatt a bíróság 21 nap fogházbüntetésre ítélt egy 53 éves tatai férfit, akinek önként kellett volna jelentkeznie a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, de a bíróság által megadott időben nem jelent meg a fogház kapuhájában. 2012. szeptember 21-én délután rendőrök vitték el Győrbe, hogy letöltse a rá kiszabott büntetést.
A férfit Tatán, a Baji úton állították meg a járőrök. Igazoltatták és megnézték, nem áll-e körözés alatt. Az Országos Körözési Nyilvántartásban nem szerepelt a neve, a járőröknek azonban mégis ismerős volt az arca, ezért tovább kutakodtak. Kiderült, hogy a bíróság a férfi elővezetését rendelte el, így a rendőrök előállították a Tatai Rendőrkapitányságra, majd onnan még 2012. szeptember 21-én délután elvitték Győrbe.

A síneken feküdve várta a vonatot
Egy 21 éves fiatalember kívánt véget vetni életének 2012. szeptember 23-án reggel Tatabányán, de volt párja ebben egy kis időre megakadályozta. A 19 éves hölgy hiába húzta le a síneken fekvő fiatalembert, nem tudott a lelkére beszélni.
Mivel a hölgy úgy érezte, hogy volt párja öngyilkossági szándékát csak ideig-óráig tudná megakadályozni, segítséget kért. A Tatabányai Rendőrkapitányságot tárcsázta, így a járőrök a helyszínre siettek. Ők is azt tapasztalták, hogy a fiatalember nagyon elkeseredett, ezért biztonsága érdekében a mentősökkel kórházba vitették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.