Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Szeptember 25. 09:37, kedd | Helyi

Az elmúlt napok rendőrségi hírei

Az elmúlt napok rendőrségi hírei

Pizsamában a városban

Pizsamanadrágban és meztelen felsőtesttel, mezítláb sétálgatott egy 41 éves vértesszőlősi férfi 2012. szeptember 24-én délután Tatabánya belterületén. A régi buszvégállomásnál igazoltatta őt a járőr.
Állampolgárok kérték a Tatabánya Rendőrkapitányság segítségét, hogy tegyenek valamit a városban félmeztelenül sétáló férfival szemben. A járőrök a régi buszpályaudvarnál találták meg a zavartan viselkedő férfit. Ismerték már, a férfi régóta orvosi kezelés alatt áll és időről időre felbukkan a városban. Hiányos öltözékére való tekintettel a járőrök gyorsan a rendőrautóba ültették, majd értesítették a Mentőszolgálatot, hogy vigyék vissza a férfit a kórházba.

Elhagyott kerékpár

Elhagyott kerékpárt találtak állampolgárok 2012. szeptember 22-én éjszaka Környe és Bokod között. Nem tudták, hogy került az árokba a bicikli, ezért értesítették a Rendőrséget.
A Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőrei alaposan szemügyre vették a helyszínt, de nem tapasztaltak olyan körülményt vagy elváltozást, mely baleset bekövetkezésére utalt volna.
A kerékpárt értékmegóvás céljából beszállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, de keresi tulajdonosát. A bicikli gazdája Tóth Lajos r. ftzls., balesetvizsgálónál jelentkezhet hivatali munkaidőben a 34/517-777-es telefonszám 24-36-os mellékén, illetve a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikén. A Rendőrség várja továbbá azok jelentkezését is a fenti telefonszámok valamelyikén, akik tudják, hogy került a kerékpár az árokba és annak ki a tulajdonosa.

Pecabotot horgászott ki a tárolóból

Értékesíteni akarta az ellopott horgászbotokat az a 32 éves tatabányai férfi, akit 2012. szeptember 24-én fogtak el és állítottak elő a tatabányai nyomozók. Elismerte, hogy társával a hétvégén egy társasház alagsori tárolójába benyúlva eltulajdonított három darab felszerelt horgászbotot, illetve kisgépeket. A férfi saját szomszédját lopta meg.
A széltől megmozduló tároló ajtó sarkallta a férfit, hogy bűncselekmény elkövetésére adja a fejét, barátja pedig készségesen segített neki. A folyosó tárolóinak mindegyike lakattal zárt, értéket nem látott bennük. Az utolsó elé érve azonban meglátta a pecabotokat, amelyek felkeltették az érdeklődését. Az ajtó feletti résen benyúlva egyenként kihúzta a horgászfelszereléseket, miközben barátja a folyosó bejárati ajtajánál állt és figyelte, nem jön-e be valaki.
A három bottal a kezében a férfi egy újabb ismerősét kereste fel, akiről tudta, hogy szeret horgászni. 3 ezer forintot adott a közel 100.000 forintot érő holmiért. A tolvajnak nagyon kellett a pénz, így nem alkudozott. Az összeget megfelezte tettestársával, majd a maradékot azonnal elköltötte.
Miután a pénz gyorsan elfogyott, a két férfi visszatért a tárolókhoz. Ismét az utolsónál próbálkoztak, ahol a nyíláson sikerült még kiemelniük egy flexet és két pecabottartót. Ezeket elvinni már nem tudták, a ház egyik lakója ugyanis rájuk nyitotta a folyosó ajtaját.

Kővel dobálta szomszédja házának ablakát

Kövekkel érkezett szomszédjához egy tarjáni asszony 2012. szeptember 24-én este. Az a kényszerképzete, hogy meg akarják ölni, ezért fordult támadólag a mellette lakók ellen.
A szomszéd két erős puffanást hallott háza ablakán. Kinézett és ekkor megpillantotta a szomszédságában élő 59 éves asszonyt, kezében egy seprűnyéllel, melyről a sötétben a szomszéd azt hitte, baltát lát. Azonnal értesítette a körzeti megbízottat.
A kmb-s meghallgatta a bejelentőt, majd a szomszédban megkereste az asszonyt is, akiről kiderült, hogy állandó gyógyszeres kezelés alatt áll. Bár családja próbája kontroll alatt tartani, az asszonynak időnként sikerül kiszöknie a házból és ilyenkor a faluban sétál. A körzeti megbízott a szomszédság biztonsága érdekében és az asszony állapotára való tekintettek mentőt kért a helyszínre és kórházba szállították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.