Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Szeptember 27. 14:16, csütörtök | Helyi

Az elmúlt napok rendőrségi hírei

Az elmúlt napok rendőrségi hírei

- Engedély nélkül vitték el a vasat
Lopás miatt indult büntetőeljárás a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán két tatabányai férfival szemben, akik 2012. szeptember 26-án egy Kft. telephelyéről vastárgyakat tulajdonított el. A cég biztonsági őrei akkor érték tetten őket, miközben a vasat mérlegre tették a közeli MÉH telepen. A két férfit a biztonsági őrök elfogták és visszatartották a rendőrök kiérkezéséig.
A 20 és 38 éves tatabányai férfit a rendőrök előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. Elmondták, hogy a lopás ötlete 2012. szeptember 26-án délelőtt fogalmazódott meg bennük. Tudták, hogy van vas a telephelyen, de elvinni nem tudták volna. Nem volt mivel, ezért a közeli MÉH telepről kértek kölcsön egy talicskát.
Miután bejutottak a telephelyre, a talicska mellé cipelték az eltulajdonítani kívánt vastárgyakat. Felpakolták, majd eltolták a közeli MÉH telepre. Időközben a biztonsági őrök felfedezték a lopást és az elkövetők nyomába eredtek. A MÉH telepen találták meg őket, amint a vasakat mérlegre teszik. Itt fogták el őket a biztonsági őrök, akik a rendőrök megérkezéséig visszatartották az elkövetőket.

- Újabb áldozata van a trükkös tolvajoknak
Ezúttal Tatabányán, egy négyemeletes társasházban lakó 79 éves asszonyhoz jutottak be a trükkös tolvajok 2012. szeptember 26-án délelőtt és vitték el az idős hölgy készpénzét és ékszereit. Önkormányzati dolgozónak adták ki magukat.
Azt kérték a nénitől, hogy mutasson nekik csekkeket, közüzemi befizetéseket, mert azokból az önkormányzat, bizonyos összeg felett, annak 30-50 %-át visszatéríti az idős egyedül élőknek, ehhez azonban látniuk kell a számlákat.
Eközben a másik nő a konyhából elindult a szobák felé, miközben le-föl kapcsolgatta a villanykapcsolókat, mondván a vezetékeket nézi át. A fürdőben a csapokat is megvizsgálta, próbálgatta azokat. Az „ellenőrzés” legvégén az idős hölgy nyugdíjas szelvényét kérték el. A néni kihozta szobájából azt a borítékot, melyben nem csak a dokumentum, hanem készpénze is benne volt.
Ezt követően a nénit egyikük visszacsalta a szobába, miközben a másik elvette a konyhában hagyott pénzt. A két elkövető amilyen hirtelen érkezett, úgy távozott. A néni a lopást csak ezután fedezte fel, majd értékeit átnézve szomorúan tapasztalta, hogy a szobájában tartott ékszerei is eltűntek.
Az elkövetők egyike egy 30-40 év körüli, kb. 170 cm magas, vékony testalkatú, fehér bőrű nő. Haja fekete volt, vállig érő. Felül sötét színű térdig érő csipke anyagú horgolt mellényt viselt. Társa szintén 30-40 év körüli lehetett, kb. 160 cm magas, kissé molett testalkatú, fehér bőrű asszony. Haja sötétbarna, vagy fekete volt, tarkóig érő.
A Tatabányai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a trükkös tolvajok elfogásában. Aki a fenti személyleírás alapján felismeri az elkövetőket, haladéktalanul értesítse a Rendőrséget a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikén. Emellett a Tatabányai Rendőrkapitányság fokozottabb óvatosságot kér az idősektől. Ne engedjenek be idegeneket otthonukba, pénzüket soha ne vegyék elő idegen jelenlétében, azt soha ne hagyják őrizetlenül.
Rendőrnél, önkormányzati dolgozónál, közüzemi szolgáltatók munkatársai fényképes igazolvánnyal rendelkeznek. Kérjék el tőlük, ha valamelyik hatóságra, vagy szolgáltatóra hivatkoznak még mielőtt beengednék őket a lakásba.

- Jelenség lett a pizsamás férfi Tatabányán
Mindennapossá váltak az intézkedések egy 41 éves tatabányai férfival szemben, aki pizsamanadrágban bukkan fel a város különböző részein. A férfit minden alkalommal a mentő kórházba viszi, másnap azonban ismét a városlakók között sétál zavart tudatállapotban.
A héten először 2012. szeptember 24-én délután Tatabánya belterületén intézkedtek vele szemben a járőrök, miután állampolgárok jelezték, hogy félmeztelenül, mezítláb sétál a régi buszvégállomásnál.
2012. szeptember 25-én Tatabánya Fő terén egy padon ücsörgött hiányos ruházatban. Ekkor ismét kórházba vitték őt, majd 2012. szeptember 26-án egy lépcsőháznál üldögélt pizsamában, cipő csak egyik lábán volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.