Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2014. Április 13. 00:00, vasárnap | Helyi

Az ifjúsági közösségfejlesztés volt a téma Császáron

Az ifjúsági közösségfejlesztés volt a téma Császáron

Császáron találkoztak a Komárom-Esztergom megyei Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek munkatársai 2014. április 9-én

A Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodájának programsorozata tavaly szeptemberben indult. A megyében működő 13 IKSZT dolgozóinak felkeresésével, kerekasztal-beszélgetésekkel, szakmai találkozókkal elkezdődött az a hálózatosodás, amely tovább javítja a munka eredményességét. Az idei negyedik találkozó témája az ifjúsági közösségfejlesztés volt. A Vértes Agorája is képviseltette magát az eseményen.

Etéről, Bajról is érkeztek munkatársak. Bemutatkozott Henczer Éva program koordinátor, az Új Nemzedék Plusz Kontaktpont Iroda megyei munkatársa, aki kiemelte, hogy novemberi működésük óta főleg a tatabányai iskolákban végeztek ifjúsági közösségfejlesztést, illetve pályaorientációs tanácsadással segítik a fiatalokat, de nyitottak az IKSZT-kben megvalósuló ifjúsági közösségfejlesztési folyamatok szakmai-módszertani támogatására is.

A találkozóra jó példákkal érkezett a Vértes Agorája és a Peron Music Alapítvány. Cserteg István elmondta: több iskolai közösség fejlesztő programon dolgoznak, továbbá a zenei közösségfejlesztés területén már komoly eredményeik vannak. Többek közt Hudák Tiborral 1,5 éve indult a Dobbantó Klub, ahol vegyes korosztályban (7-20 éves korig) hetente kétszer dobolnak a fiatalok, és közben fejlesztő foglalkozásokon vesznek részt. Beke Gyöngyi, Császár polgármestere megerősítette a zenei közösségfejlesztés jelentőségét. Korábban ének-zene szakos tanárként, maga is tapasztalta, hogy ez a módszer az egyik leghatékonyabb eszköze az ifjúsági közösségek fejlesztésének.

A Vértes Agorája munkatársa, Bernhardt-Torma Noémi a „digitális történet mesélés” módszerét ismertette a jelenlévőkkel. Az osztályközösségekben kiscsoportokban egy-egy életeseményhez kötődve készítenek a fiatalok kisfilmeket. A megvalósítás folyamatban van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.