Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Május 24. 12:02, péntek | Helyi

Azt se tudja, hány embert vert át az internetes csaló

Azt se tudja, hány embert vert át az internetes csaló

Egy internetes aukciós portál segítségével csalt ki pénzt gyanútlan emberektől a 26 éves Sz. Imre, akit 2013. május 23-án vett őrizetbe a Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

A sértettek pontos száma az ügy jelenlegi állása szerint még nem ismert, de már így is több mint százan vannak.
Egy tatai asszony feljelentése nyomán indított eljárást 2013-ban a Tatai Rendőrkapitányság, akkor még ismeretlen tettes ellen. A hölgy elpanaszolta, hogy 45.000 forintot utalt át egy bankszámlára, miután egy internetes oldalon megvásárolt egy számítógépet, ami azóta sem érkezett meg hozzá.
A részletes és kitartó adatgyűjtés eredményre vezetett. A nyomozók azonosították az elkövetőt, egy tolnai férfit. 2013. május 23-án őrizetbe vették őt. Gyanusítotti kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy három bankszámlát nyitott arra célra, hogy az Interneten meghirdetett nem létező számítógép és egyéb műszaki cikk eladását személyes találkozó nélkül is le tudja bonyolítani. Security1987, udvzsolo, vagy diade70 néven vette fel a vevőkkel a kapcsolatot, akik a megadott számlaszámra átutalták a termékekért kért összeget. Amint a pénz megérkezett a csaló bankszámlájára, elment a bankba és leemelte róla. A gyanúsított maga sem tudta megmondani, hány embertől csalt ki pénzt. 100 és 120 közöttire saccolta a sértettek számát. Az általa okozott kár milliós nagyságrendű, de a pontos összeg még nem ismert a nyomozók előtt.
Sz. Imre ellen – őrizetbe vétele mellett – üzletszerűen elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.